Valokuva Renessanssimusiikkia Paavalinkirkossa ry (c) Kalle Järvenpää

Aurore: Gentleman of the Chapel Royal

Sammatintie 5, 00550 Helsinki
Paavalinkirkko

Aurore: Gentleman of the Chapel Royal – 400 vuotta William Byrdin kuolemasta

Aurore: Gentleman of the Chapel Royal – 400 vuotta William Byrdin kuolemasta

I Dodici kunnioittaa englantilaisen William Byrdin kuoleman 400. vuoden merkkipaalua tuomalla esiin hänen hienostunutta ja harvoin kuultua consort-musiikkiaan: pienen piirin intiimeissä yksityistilaisuuksissa esitettyjä tai jopa vain muusikoiden itsensä huviksi soittamia erilaisia lauluja, tansseja ja fantasioita. Tämän tyylin keskeisimpiä soittimia oli jousisoittimiin kuuluva viola da gamba, jolla on mahdollista mukailla ihmisäänen sointia, ilmaisukeinoja ja ominaissävyjä. Konsertissa kuultavassa musiikissa viola da gambat ja lauluäänet soivat yhtenäisenä vivahteikkaana kokonaisuutena, jatkuvasti toisiaan täydentäen ja toisiinsa kietoutuen.

Loisteliaan kiehtovista tulkinnoistaan tunnettu lauluyhtye I Dodici esiintyy brittiläisen, Byrdin musiikkia lapsesta saakka esittäneen laulaja ja kuoronjohtaja George Parrisin johdolla. Heidän kanssaan musisoi Suomen vanhan musiikin kärkikastiin kuuluva, palkitun Phantasm-yhtyeen perustajajäsen Markku Luolajan-Mikkola ja hänen kokoamansa gambaconsort.

 

Laulajat – Linnéa Sundfær Casserly, Sirkku Rintamäki, David Hackston, Mats Lillhannus, Niilo Erkkilä, George Parris, Sampo Haapaniemi

Gambayhtye – Markku Luolajan-Mikkola, Maija Lampela, Kristiina Hirvonen, Heidi Peltoniemi, Johanna Randvere

 

Taiteilijatapaaminen ja ilmainen kahvitarjoilu 45min ennen konsertin alkua klo 17.15.

 

Paavalinkirkko

29.1.2023 klo 18

 

Liput 25/20 €, festivaalipassi 60/ 50 € Holvi Shopista, kesto 1 h 15 min

 Aurore – Helsingin Renessanssimusiikkijuhlat Paavalinkirkossa 26.-29.1.2023