Valokuva Taustan kuva Krista Keltanen

Auton vapaapäivä Kansalaistorilla

Alvar Aallon kuja 1, 00100 Helsinki
Kansalaistori

Liikkujan viikko huipentuu Helsingin Kansalaistorilla perjantaina 22.9. järjestettävään koko perheelle tarkoitettuun auton vapaapäivän tapahtumaan.

Tule mukaan viettämään vuosittaista Liikkujan viikkoa 16.–22.9.! 

Viikko huipentuu auton vapaapäivään perjantaina 22.9., jolloin Helsingin kaupunki ja HSY:n ilmastoinfo järjestävät maksuttoman koko perheen tapahtuman Kansalaistorilla. Ohjelmassa on muun muassa sähkökuormapyörien testiajoa, maksuton polkupyörän pikahuolto, ilmastoviisaan liikkujan suunnistusseikkailu ja paljon muuta.

Lauantaina 16.9. käynnistyvä Liikkujan viikko juhlistaa jälleen kestävää liikkumista. Liikkujan viikko on Euroopan laajuinen teemaviikko, jolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. Viikko huipentuu Helsingin osalta auton vapaapäivään perjantaina 22.9., jolloin Helsingin kaupunki ja HSY:n ilmastoinfo järjestävät Kansalaistorilla maksuttoman koko perheen tapahtuman

Kansalaistorin tapahtumasta iloa ja hyötyä kaikenikäisille

Jätä auto vapaalle ja tule mukaan kestävän liikkumisen teematapahtumaan Kansalaistorille perjantaina 22.9. kello 12–18. Tapahtumassa on mahdollisuus huollattaa pyörä maksutta syyskuntoon sekä testiajaa erilaisia sähköpyöriä. Perheen pienimmille on luvassa muun muassa pyörätaitorata ja pyöräntuunauspiste. Seikkailumieliset voivat testata taitojaan Iilmastoviisas liikkuja -suunnistuspelissä. Paikalla on myös hodarifillari, joka tarjoilee ilmaiset vegehodarit ja mehut 300 ensimmäiselle.

Koko ohjelma

  • Maksuton polkupyörän pikahuolto, n. 15 min
  • Pyörätaitorata lapsille 
  • Pyöräntuunauspaja lapsille 
  • Ilmastoviisas liikkuja -suunnistuspeli kaikenikäisille – palkinto suorittaneille!
  • Ilmanlaadun ja melun asiantuntijat tavattavissa 
  • Tietovisa ja arvonta 
  • Vegaaninen hodaritarjoilu (ilmainen hodari ja mehu 300 ensimmäiselle) 
  • Testattavana sähköpyöriä, sähkökuormapyöriä ja sähkötaittopyöriä

Kulkutavalla on väliä!

Liikkujan viikko haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja kestävän liikkumisen tuomia etuja. Helsingin seudulla yli puolet (52 %) kaikista matkoista liikutaan kestävillä kulkutavoilla eli kävellen, pyöräillen tai joukkoliikenteellä.