Valokuva Glims & Gloms (c) Ari Kauppila

Bach-projekti

Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Tanssin talo

Tuomo Railon Bach-projekti on koreografia yhdeksälle tanssijalle. Teoksessa kuullaan J.S. Bachin Goldberg-muunnelmat pianisti Risto Laurialan tulkitsemana.

Tuomo Railon Bach-projekti on koreografia yhdeksälle tanssijalle. Teoksessa kuullaan J.S. Bachin Goldberg-muunnelmat pianisti Risto Laurialan tulkitsemana. 

Bach-projekti on saanut alkunsa koreografi Tuomo Railon videoiduista tanssi-improvisaatioista. Railo on yhdessä tanssijoiden kanssa purkanut ja uudelleen koonnut hetkessä syntynyttä tanssia, jotta sattuman kaltainen, “tuorepuristettu tanssimehu, rasa” toistuisi ja monistuisi yhdeksälle tanssijalle suurella näyttämöllä.

Teoksen tanssijat Jyrki Karttunen, Kasperi Kolehmainen, Taru Koski, Hanna Mönkäre, Alen Nsambu, Katri Soini, Mirva Vogt, Jussi Väänänen ja Tuomo Railo ovat syntyneet viidellä eri vuosikymmenellä. Tämä ei ole ollut koreografi Railon tietoinen ratkaisu, mutta kertoo osaltaan Railon taiteellisten tavoitteiden moniarvoisuudesta, kiinnostuksesta eri-ikäisten tanssijoiden liikeilmaisun ulottuvuuksiin.

Teoksessa nähdään Railon animaatioita projisoituina suureen kokoon. Animaatiot ovat abstrakteja liikkuvia maalauksia, jotka tapahtuvat yhtä aikaa tanssin ja soiton kanssa. Animaatioiden voimakkaat värit toistuvat Karoliina Koiso-Kanttilan puvustuksessa, animaatioiden geometriaa jatkaa Pasi Pehkosen valosuunnittelu.

 

Tanssin talo,  Erkko-sali

16.-18.2.2023

 

Esitykset:

16.2. klo 19 ensi-ilta 
17.2. klo 19
18.2. klo 16

 

Liput 42 € / 22 €, kesto 1,5 h, ei väliaikaa