Beatriz Macias: The Best of Zarzuela

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Sopraano Beatriz Macías tuo espanjalaisen lyyrisen opperatyylin, zarzuelan, dramaattiset romanssit ja vastustamattomat rytmit suomalaisen yleisön kuultavaksi.

Sopraano Beatriz Macías tuo espanjalaisen lyyrisen opperatyylin, zarzuelan, dramaattiset romanssit ja vastustamattomat rytmit suomalaisen yleisön kuultavaksi.

Zarzuela on espanjalaista lyyristä oopperaa. Nimi tulee espanjan sanasta ”zarza”, joka tarkoittaa karhunvatukkaa. Tämä nimi juontaa juurensa Palacio de la Zarzuelaan, Espanjan kuninkaallisten asuinpaikkaan, jonka pihalla kasvoi karhunvatukkaa. Musiikkityyli syntyi juuri tämän palatsin teatterissa 1600 luvulla. Zarzuelan suurimmat säveltäjänimet, Ruperto Chapi ja Tomás Bretón nostivat tämän huikean tyylilajin suuren maailman tietoisuuteen 1800-luvun loppupuolella.

Sopraano Beatriz Macías tuo tämän lyyrisen ja dramaattisen taidemuodon nyt suomalaisten kuultavaksi. Musiikin, jonka jokainen voi tuntea syvällä sisimmässään, sydäntä särkevän draamaattiset romanssit ja vastustamattomat rytmit vievät nautinnolisesti mukanaan.

Meksikolais-amerikkalais-suomalainen Macías on palkittu Yhdysvalloissa Yamahan nuori artisti -palkinnolla ja Euroopassa hän aloitti uransa Luxenburgin kamariorkesterin soolohuilistina. Tämän jälkeen hän on esiintynyt mm. Frankfurtin radion orkesterin, Luxenburgin filharmonikkojen, Royal Opera La Monnaien, Opera National de Lorrainen ja Houstonin sinfonisen orkesterin kanssa.

Vähitellen laulu on kuitenkin vienyt Beatrizin mukanaan ja viime vuodet hän on tehnyt nousujohteista uraa laulajana. Suurlähetystöt ympäri maailmaa ovat kutsuneet Macíaksen esiintymään mm. Meksikoon, Belgiaan, Saksaan, Hollantiin, Kreikkaan ja Suomeen osana Without Borders konserttisarjaa. Hänen lyyrinen ja erityisen korkealla pehmeästi kimalteleva sopraanoäänensä todellakin hurmaa yleisöt yli rajojen.

Kesto: 2 t + väliaika

Liput tulevat myyntiin lähempänä tapahtumaa.