Big Country – KONSERTTI PERUTTU!

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

RH Entertainment Oy on asetettu konkurssiin 11.11.2022. Konkurssin johdosta Big Countryn 40-vuotisjuhlakiertue on peruttu kokonaisuudessaan. Peruttu kiertue on käsittänyt seuraavat konsertit: 12.2.2023 Oulu (Madetojan Sali), 13.2.2023 Tampere (Tampere-talo), 14.2.2023 Helsinki (Savoy-teatteri) ja 15.2.2023 Hyvinkää (Hyvinkääsali).

Tapahtumien peruuntumisesta lipun ostaneille aiheutuva vahinko on lähtökohtaisesti konkurssissa valvottavaa velkaa. Mahdolliset saatavat pyydetään ilmoittamaan konkurssipesälle sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Saatavailmoituksessa pyydetään ilmoittamaan velkojan yhteystiedot, saatavan määrä ja peruste sekä tieto siitä, milloin lippu on ostettu.

*****

Skottirokin legendat

Dunfermlinessä, Skotlannissa vuonna 1981 perustettu rock-yhtye Big Country saapuu 40-vuotisjuhlakiertueensa kunniaksi neljän konsertin kiertueelle Suomeen helmikuussa 2023. Yhtye konsertoi Oulussa, Tampereella, Helsingissä ja Hyvinkäällä.

Big Country kohosi maailmanmaineeseen 1980-luvulla sellaisilla hiteillä kuin ”Fields of Fire (400 miles)”, ”In a Big Country”, ”Wonderland” ja ”Look Away”.

Yhtyeen esittämä musiikki on tanakkaa perusrockia, mutta omaleimaisuutta siihen antavat skotlantilaisesta kansanmusiikista ja jopa marssimusiikista lainatut rytmit ja aistikkaat instrumentit kuten säkkipilli ja erilaiset huilut. Big Countryn tyyliä onkin kuvattu skotlantilaisuuteen viittaavalla Celtic rock –nimellä.

1980- ja 1990-luvuilla artistien levyalbumeilla oli huomattavan paljon suurempi merkitys kuluttajille kuin yksittäisillä singlehiteillä. Ja Big Country tunnettiin nimenomaan laadukkaiden albumikokonaisuuksien tekijänä. Pitkällä ja monivaiheisella urallaan Big Country on julkaissut yhdeksän albumia, joista mainittakoon Yhdysvaltain levymyyntitilastojenkin kärkeen vuonna 1983 kivunnut esikoisalbumi ”The Crossing”, vuotta myöhemmin ilmestynyt, Britanniassa ykköseksi noussut ”Steeltown” ja liki vastaavan menestyksen vuonna 1986 saavuttanut ”The Steer”. Noihin aikoihin Big Country nautti erityisen suurta suosiota myös Suomessa. Yhtyeen viimeisin albumijulkaisu ”The Journey” julkaistiin huhtikuussa 2013.

Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua