Valokuva Jouni Ihalainen

Blind Gut 9 ½-vuotisfestivaali | Transparent Surfaces

Kaasutehtaankatu 1/4, rakennus 8, 00540 Helsinki
Cirko - Uuden sirkuksen keskus

Nykysirkusteos Transparent Surfaces: Metalliromun ja ihmiskehojen akrobaattisia kohtaamisia guzhengin, kiinalaisen kanteleen säestämänä.

Blind Gut Company: Transparent Surfaces

Jos kaikki ympärillämme romahtaisi, mitä meistä jäisi jäljelle? Transparent Surfaces on kolmen sirkustaiteilijan ja muusikon hengästyttävä matka maailmanlopun jälkeisessä maisemassa. Esiintyjien ja metalliromun akrobaattisissa kohtaamisissa syntyy ennennäkemätöntä ja eriskummallista sirkusta, jota säestää guzhengin, kiinalaisen kanteleen, salaperäinen sointi.

Nykysirkusteos Transparent Surfaces on jäähyväisrituaali kulutuskulttuurille ja omistuskeskeiselle maailmankuvalle. Teos rakentaa alttarin romusta ja ihmiskehoista esiintyjien kiinnittyessä vuoroin toisiinsa, vuoroin metallinkappaleisiin. Subjektien ja objektien väliset rajat hämärtyvät kun kokeellinen sirkustekniikka herättää romumetallin henkiin. Tavanomaisten sirkusvälineiden puute synnyttää omaleimaista liikettä ja groteskia estetiikkaa. Sirkuksen rinnalla kulkevat muusikko Barbora Xun taianomainen guzheng-musiikki ja laulu, jotka johdattavat esiintyjät ja yleisön läpi rituaalin vaiheiden.

Ohjaus: Tuomas Vuorinen
Sirkusesiintyminen: Aino Savolainen, Jere Virta, Tuomas Vuorinen
Muusiikki: Barbora Xu
Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
Äänisuunnittelu: Petteri Rajanti

Cirko - Uuden sirkuksen keskus

12.4.2024 klo 16-17.15
12.4.2024 klo 19-20.15
13.4.2024 klo 19-20.15

Kesto: 75 min
Ikäsuositus: 10+

Esitys on sanaton. Esitys on osa Blind Gut 9 ½-vuotisfestivaalia 12.-14.4.2024. 

Liput 15-20 €