Blueberry Burdock | ENSI-ILTA – Decade of Deviations: Nuua Company 10 vuotta

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Miellyttävä limbo mielen risteyksessä, teos joka on syntynyt kirjaimellisten ja metaforisten suuntien yltäkylläisyydestä.

Miellyttävä limbo mielen risteyksessä, teos joka on syntynyt kirjaimellisten ja metaforisten suuntien yltäkylläisyydestä.

Nuua Company on jo vuosikymmenen ajan seilannut valtavirtojen sivussa omia reittejään ja eri taiteenaloja yhdistellen luonut viihdyttäviä ja ajatuksia herättäviä taidekokemuksia.

Näitä kokemuksia kutsumme sirkukseksi.

Nuua Company 10-vuotta -juhlafestivaalilla esitetään ryhmän uusimpia teoksia, installaatiotaidetta sekä vuosien varrelta kertynyttä valo- ja videokuvaa.

Ohjelmistossa on kaksi yhdessä esitettävää ensi-iltateosta, Kulovalkea ja Blueberry Burdock (6.10. ja 7.10.), sekä mainetta niittänyt Meanwhile-teos (8.10.).

= = = = = = = = = = = = = =

Blueberry Burdock
Blueberry Burdock on ylenpalttisten vaihtoehtojen hukuttaman hahmon matka, jossa ristiriidat ja sisäiset konfliktit ilmenevät kehollisina kertomuksina. Teoksen hahmo sotkeutuu harhaanjohtaviin opasteisiin ja rakentaa huonetta liikkuvista seinistä ja puolikkaista esineistä. Kooten eletyn elemän ja pirstaleisen todellisuuden palapeliä.

Visuaalisen kerronnan, esinemanipulaation ja koomisen absurdiuden yhdistelmä Blueberry Burdock, tanssii ihmismielen limbomaisessa tilassa.

Esitys herättää uudenlaista arvostusta elämän syvällisyyttä kohtaan. Se rohkaisee yleisöä hyväksymään elettyjen kokemusten ristiriitaisuuksia ja juhlimaan olemassaolon kaunista arvoituksellisuutta.

https://nuua.company/project/blueberry-burdock/

Ohjaus: Thomas Monckton
Esiintyminen: Olli Vuorinen
Valosuunnittelu: Teo Lanerva
Äänisuunnittelu: Konsta Leinonen
Pukusuunnittelu: Iida Ukkola
Lavastus: Olli Vuorinen
Lavasteiden rakennus: Kalle Oja
Tuotanto: Nuua Company
Yhteistuotanto: Kallo Collective
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki,Tanssiteatteri Hurjaruuth, Koneen säätiö, Tero Saarinen Company, Stoa

Kesto: 50 min

= = = = = = = = = = = = = =

Yksittäiset normaalihintaiset liput 20/15 €, kahden esityksen illat 32/22 €, festivaalipassi 45/35 €.