Carmina Burana – Szeged Contemporary Dance Company

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Huippukoreografin kansainvälinen Carmina Burana -tanssiesitys Suomeen lokakuussa!

Huippukoreografin kansainvälinen Carmina Burana -tanssiesitys Suomeen lokakuussa!

Unkarilaisen huippukoreografin, Tamás Juronicsin, kansainvälinen Carmina Burana -tanssiesitys saapuu Suomeen lokakuussa. Nyt ensimmäistä kertaa maassamme nähtävän Szeged Contemporary Dance Companyn esitys yhdistää balettia ja nykytanssia omalla ainutkertaisella tavallaan. Tanssiryhmän Carmina Burana -esitys nähdään Helsingissä, Savoy-teatterissa neljästi 9.-12. lokakuuta.

Nyt Suomeen saapuva esitys on kerännyt jo yli 200 000 katsojaa ympäri maailman runsaalla 350 näytöksellään. Ryhmässä on mukana yhteensä kaksikymmentä tanssijaa Italiasta ja Unkarista. Savoy-teatterissa nähtävä Carmina Burana on samalla kyseisen ryhmän kaikkien aikojen suosituin esitys.

– Viemme katsojat menneiden aikojen maailmaan, jossa barbaarisuus ja rituaalinen elämä liittyvät elannon etsimiseen sivilisaation raunioilta. Katsojat kohtaavat Carl Orffin upean musiikin säestämänä elämästä selviytymistä, mutta samalla myös rakkautta, iloa ja toivoa. Ilmennämme tanssin herkin keinoin, kuinka kohtalo voi olla julma ja epävakaa. Samalla voimme oppia paljon itsestämme, omasta kohtalostamme, mahdollisuuksistamme ja omasta ihmisyydestämme, kertoo koreografi Tamás Juronics.

Contemporary Dance Company on perustettu vuonna 1993, ja siitä on tullut vuosien kuluessa Unkarin johtava nykytanssin ryhmä. Kokoonpanon ainutlaatuinen tyyli yhdistää akrobatiaa, modernin tanssin liikkeitä, teatterielementtejä ja taiturimaisen voimakkaita visioita. Näytöksille ovat tyypillisiä tanssijoiden taidokkaat liikkeet sekä esityksen dramaattinen voima ja filosofinen syvyys.

Carmina Burana -esityksen kesto on 1 tunti 15 minuuttia, ja sen tuotannosta vastaa kansainvälinen Ballets-yhtiö. Esitysten liput ovat jo myynnissä Lippu.fi:ssä.

Carmina Burana Savoy-teatterissa:

MA 9.10. klo 19.00
TI 10.10. klo 19.00
KE 11.10. klo 19.00
TO 12.10. klo 19.00

Esityksen nettisivut: https://www.ballets.com

Ikäsuositus: 5+