Catavento – Kata Vuoristo | Eve Crazy & Mar Yo – Global Club Nights

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Global Club Nights (GCN) on klubisarja, jossa musiikin parissa työskentevät sekä sitä rakastavat ihmiset kokoontuvat juhlistamaan musiikkia yhdessä.

Global Club Nights (GCN) on klubisarja, jossa musiikin parissa työskentevät sekä sitä rakastavat ihmiset kokoontuvat juhlistamaan musiikkia yhdessä.

Catavento – Kata Vuoristo
Portugalin kielen sana cata-vento tarkoittaa tuuliviiriä eli tuulen suuntaan kääntyvää laitetta. Se toimii vertauskuvana ja ohjaavana periaatteena laulaja-säveltäjä Kata Vuoriston konsertissa. Se kuvastaa maailmanmuusikon jatkuvasti kehittyvää ja muuttuvaa identiteettiä, jota muokkaavat syventyminen erilaisiin musiikillisiin perinteisiin, paikkoihin ja yhteisöihin sekä niiden tuoma inspiraatio.

Catavento on tutkimusmatka tällaiseen alati muuttuvaan identiteettiin ja ylistyslaulu taiteellisen ilmaisun rajattomille mahdollisuuksille. Kata tarkastelee kehitystään muusikkona sekä sitä, miten siihen ovat vaikuttaneet hänen viime vuosina tekemänsä matkat ja sävellystyöt. Hän keskittyy erityisesti hiljattain Brasiliaan suuntautuneeseen kenttämatkaansa, jonka päätarkoituksena oli tällainen taiteellinen tutkiskelu.
Vuoriston sävellykset saavat innoituksensa Brasilian, Portugalin ja hänen kotimaansa Suomen rikkaista musiikkiperinteistä.
Konsertissa kuullaan eri taustoista tulevia muusikoita, ja se tuo esiin sitä, miten eri kulttuureihin syventyminen on vaikuttanut hänen musiikkiinsa. Catavento esittelee sävellyksiä, jotka vaihtelevat unenomaisesta melankoliasta kiehtoviin rytmeihin ja harmonisiin a cappella -sovituksiin.

Eve Crazy & Mar Yo
Eve Crazy & Mar Yo -duo yhdistää senegalilaista räppiä, suomalais-ugrilaista lauluestetiikkaa ja Suomen kansallissoittimen kanteleen äänimaailmaa. Heidän musiikkinsa tuo yhteen kaksi maanosaa, kulttuuria ja yhteiskuntaa, urbaanin ja perinteisen sekä universaalin naiseuden. Evelle ja Mar Yolle musiikki merkitsee keinoa kommunikoida ympäröivän maailman kanssa ja ottaa kantaa. Eve Crazy on Etelä-Senegalissa sijaitsevasta Casamancesta tuleva naisräppäri ja Mar Yo (Marjo Smolander) kanteleensoittaja ja laulaja Rääkkylästä.

Heidän ensimmäinen singlensä ”Jigéen ñi” julkaistiin huhtikuussa 2021. Joulukuussa 2021 he julkaisivat kolmen kappaleen kokoelman ”Trilogy”. Heidän debyyttialbuminsa ”New Stories” julkaistiin 3. toukokuuta 2024. Levynjulkaisukiertue järjestetään Suomessa kesällä 2024.

Eve Crazy: räppi ja laulu
Mar Yo (Marjo Smolander): kantele, laulu ja räppi
Karoliina Kantelinen: laulu
A-P Rissanen: rummut
Ndioba Gueye: basso

Kesto: 3,5 t, sis. väliajan
Kieli: englanti, suomi, portugali ja espanja
Liput: 11 € / 6 €
osoitteesta Lippu.fi

Global Club Nights
Klubien tavoitteena on turvallisen, osallistavan ja luovan ympäristön luominen. Elävän musiikin, radio-ohjelmien, seminaarien ja työpajojen avulla tapahtumat pyrkivät rakentamaan siltoja kaikkien musiikin ystävien ja heidän yhteisöjensä välille.

Global Club Nights on tuotettu yhteistyössä Sibelius-Akatemian globaalin musiikin osaston ja kulttuurikeskus Caisan kanssa.

Voit pyytää esitykseen mukaasi kulttuurikaverin, jonka seurassa maksat lipusta 5 € ja kulttuurikaveri pääsee esitykseen ilmaiseksi.
Lue lisää kulttuurikavereista täältä

Kulttuurikaverilippujen varaukset sähköpostitse Caisan vahtimestarille: [email protected]