Valokuva Liisa Pentti +Co (c) Fabian Nyberg

Cloudbody - an Ecology of Dreams #1

Laivakatu 5, 00150 Helsinki
Liisa Pentti +Co

Mitkä muistot nousevat esiin elämän eri vaiheissa?

Mitkä muistot nousevat esiin elämän eri vaiheissa? Miten sulaudutaan noihin muistoihin ja miten muistoista tulee minuuden osa, joka kulkee mukana tiedottomana ja usein mykkänä. Minkälaisia muodonmuutoksia muistin kuvaan astuminen synnyttää?

Cloudbody – an ecology of dreams #1 on koreografia tekstille, äänelle ja kuvalle. Muistot sekoittuvat uniin ja muodostavat kudoksen, jossa yleisö on kokija unen logiikkaa toteuttavassa, surrealistisessa dramaturgiassa. Huonemainen tila luo puitteet somaattiselle kuunnelmalle, jossa muistin eri kerrokset muodostavat unien ekologian.

Jouni Tauriaisen äänimaisema, Fabian Nybergin videot ja Liisa Pentin tekstit avaavat katsojalle fragmentoituneen unien ja aavistusten tilan. Teos liikkuu kuunnelman ja esityksen välisellä rajalla. Äänen ja kuvan luomat pirstaloituneet, muistoihin sekoittuneet kertomukset johdattavat katsojan teoksen maisemaan, jossa on mahdollisuus levähtää. Teos pohjautuu kysymyksille siitä, millä tavoin liike voi muuttua ääneksi sekä minkälaisen kinesteettisen kokemuksen kuvan ja äänen koreografia synnyttää.

Cloudbody – an ecology of dreams #1 on ensimmäinen osa Cloudbody-teossarjassa, jossa Liisa Pentti jatkaa poeettisen kehon ja katsojien välisessä tilassa tapahtuvaa vuoropuhelua ja kehollista praktiikkaa. Teos on saanut ensi-iltansa Teater Viiruksessa 20.9.2019.

 

Liisa Pentti +Co Studio

22.11.-12.12.2023

 

Esitykset:

22.11. / 24.11. / 1.12. / 10.12. klo 15

8.12. / 12.12. klo 18

Liput 20/10€ Tiketistä, kesto n. 45 min
Rajattu määrä maksa mitä haluat -lippuja varattavissa sähköpostitse: info(at)liisapentti.com

Esityskieli: pääosin suomi