Cuejero Music Ensemble feat. Ingrid Mugu (ES/FI/EE)

Flamenco-jazzia pohjoismaisella otteella!Cuejeron musiikki imaisee kuulijansa energisten rytmien ja sydäntä särkevien melodioiden maailmaan.

Flamenco-jazzia pohjoismaisella otteella!Cuejeron musiikki imaisee kuulijansa energisten rytmien ja sydäntä särkevien melodioiden maailmaan.

Näissä ainutlaatuisissa sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekä pohjoismaalaisen jazzin tekstuurit. Tämä maukas cocktail on saanut inspiraationsa musiikillisista perinteistä, jotka alun perin syntyivät monenlaisten kulttuurien fuusioiduttua samalla maankamaralla. Soittimien syvät sävelet laulavat Cuejeron tarinat, jotka toisaalta pitävät kiinni perinteistä toisen jalan seisoessa vahvasti nyky-yhteiskunnassa.

Ingrid Mugu on Virosta kotoisin oleva flamencotanssija ja koreografi, joka asuu Sevillassa, Espanjassa. Ingrid suoritti BA-tutkinnon koreografiassa ja opiskeli Fundación Cristina Heeren de Arte Flamencossa. Hän ohjaa ja esittää palkinnon saaneen tuotannon "Soledad" ja oli Tampereen flamencofestivaalin pääesiintyjä Unelmien tablaolla. Aikaisemmin hän on esittänyt debyyttituotantonsa "Põlemine" (STL Premiere'21).
Indira Aparici, kotoisin Vall d'Uixósta (Castellón, Espanja), opiskeli flamencoa Escola Superior de Música de Catalunyassa ja Cristina Heeren Foundationissa Sevillassa. Indira koristi kansainvälisten flamencofestivaalien ja kansallisten kilpailujen näyttämöllä valloittavan äänensä säestämään tunnettuja flamencotaiteilijoita.

Javier Sánchezin tuliset sävelet ja hänen karismaattinen lavaläsnäolonsa valloittivat kansainvälisen yleisön Cuejero-debyyttialbumilla. "Inmerso" on hänen uusin levynsä, jolla voi kuulla tiiviin yhteistyön maailmanluokan flamencolaulajien ja skandinaavisten jazzmuusikoiden välillä. Javier osoittaa kypsyytensä säveltäjänä yhdistelemällä loistavasti pohjoisen akustisia sointuja ja etelän intohimoisia säveliä.