Dark Drag: Delusions | LOPPUUNMYYTY

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Dragia, burleskia, spoken wordia ja livemusiikkia: Dark Drag tarjoaa selektion esitystaiteen varjoisemmilta kujilta. Kerromme sanoin, kehoillamme ja musiikin välityksellä tarinoita tunteista ja identiteetistä.

Dragia, burleskia, spoken wordia ja livemusiikkia: Dark Drag tarjoaa selektion esitystaiteen varjoisemmilta kujilta. Kerromme sanoin, kehoillamme ja musiikin välityksellä tarinoita tunteista ja identiteetistä.

Tammikuun hämärissä Dark Drag: Delusions tutkii harhakuvitelmia ja -näkyjä. Voimmeko luottaa aisteihimme ja tunteisiimme? Valitsemmeko itsepetoksen totuuden sijasta? Onko näyttämö pelkkä harha vai tapa tutkia sisintämme? Artistiemme visiot piirtyvät sekä häiriöinä että turvapaikkoina eteemme Caisan intiimillä keitaalla.

Lavalla: Mildred Prude, Paula Präktig ja Susanna Tikkanen sekä Kali aka M.K., Lady Laverna, Sampo Marjomaa ja Theodora Rex.

Vuonna 2019 perustettu esittävän taiteen kokeellinen alusta Dark Drag tuo yhteen marginaalisempia esittävän taiteen muotoja, kuten dragia, burleskia ja sanataidetta yhdistettynä livemusiikkiin pyrkien uudistamaan ja haastamaan käsitystä näyttämöstä sekä pohtimaan, kenelle se kuuluu.

Synkkiäkään tunteita kaihtamaton, joka esityksellään uudistuva Dark Drag on koettu aiemmin lokakuussa 2019 Superwood Festivalilla, elokuussa 2021 ja kesäkuussa 2022 Kulttuurikeskus Caisassa sekä elokuussa 2022 osana Puistokatu 4:n avajaisohjelmistoa. Dark Dragin ydinryhmä on kolmen taiteilijan kollektiivi: tuottaja ja drag-/burleskiartisti Maaret Louhelainen aka Mildred Prude sekä muusikot Paula Präktig ja Susanna Tikkanen.

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita joihin odotamme yleisön sitoutuvan. Tilassa on sukupuolineutraalit wc-tilat. Tila on esteetön. Saavutettavuusinfo.

Esitys sisältää alastomuutta ja seksuaalisia viittauksia. Esitys saattaa järkyttää herkimpiä katsojia. Saattaa sisältää välkkyviä valoja ja teatterisavua.

Kesto: 2,5 tuntia, sisältää väliajan
Ikäraja: +18
Kieli: suomi ja englanti

Facebook: DARK DRAG
Instagram: @dark.drag, #darkdraghel