Valokuva Linked Events / Kuvituskuva

David Lynch: Infinite Deep

Tyynenmerenkatu 8, 00220 Helsinki
Länsiterminaali 1

Helsinki Photo Festival juhlii tänä vuonna viisivuotisjuhlavuottaan kahdella poikkeuksellisella näyttelyllä: retrospektiivishow, jossa esiintyy taiteilijoita yl

Helsinki Photo Festival juhlii tänä vuonna viisivuotisjuhlavuottaan kahdella poikkeuksellisella näyttelyllä: David Lynchin Infinite Deep -näyttely sekä retrospektiivishow, jossa esiintyy taiteilijoita yli 50 maasta.

 

Infinite Deep -näyttely esittelee David Lynchin surrealistista valokuvaa ensimmäistä kertaa Suomessa. Sen on kuratoinut tanskalainen valokuvaaja Christian Nørgaard, jolla on yksinoikeus käyttää David Lynchin valokuva-arkistoja. 

 

76-vuotias David Lynch, joka tunnetaan useimpien palkittujen mestariteosten, kuten Eraserheadin, The Elephant Manin, Blue Velvetin ja Twin Peaksin, elokuvaohjaajana. Hän on pitkään vakiinnuttanut asemansa muusikkona, taiteilijana ja valokuvaajana. Infinite Deep esittelee David Lynchin nykyajan tärkeimpänä kuvataiteilijana. 

 

Painopiste on hänen valokuvatöissään, jotka esittelevät Lynchin pitkää ja tärkeää taiteellista uraa, jolloin vierailija voi kohdata David Lynchin monipuolisuuden valokuvassa ensimmäistä kertaa. Teokset on esillä punaisella taiteellisella langalla, joka vie katsojat ajatuksia herättävälle matkalle. Ne haastavat, provosoivat ja kutsuvat uteliaan vierailijan sisään hienovaraiseen visuaaliseen maailmaan.

 

Länsiterminaali 1

4.11.2022-28.2.2023 su-ke klo 11-18, to-la klo 11-23

 

Sisäänpääsy 13,50-20€ Lippupisteestä ja ovelta