Valokuva Designmuseo (c) Paavo Lehtonen

Designilta

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
Designmuseo

150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2023 Designmuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän.

150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2023 Designmuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän.

 Designilloissa pääsee tutustumaan Designmuseon ajankohtaisiin näyttelyihin sekä nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, johon sisältyy mm. suomenkielinen opastus päänäyttelyyn kello 17. 

 

Designmuseo

30.5.2023 klo 11-20

 

Designillan ohjelma:

11-20 Maksuton sisäänpääsy
17-18 Yleisöopastus suomeksi 
17-19 Unimaisema-työpaja
18-18.45 Kuvalukuhetki Rajamailla-näyttelyssä
19-20 Yleisöopastus englanniksi

 

Unimaisema -muotoilutyöpaja ammentaa lähtökohtansa päänäyttelystä, jossa tutustutaan taiteilija Kustaa Saksin työhön. Yhdessä inspiroidutaan tarkastelemaan Saksin rikasta visuaalista kieltä, sen välittämiä tarinoita ja kokemaan näyttelyn teoksia. Näyttelystä inspiraationsa ammentava työskentely tapahtuu ohjaajan johdolla työpajatila Studiossa. Pajassa tekniikkana on kollaasityöskentely, jolla luodaan oma unimaisema värien ja muotojen avulla.   Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. 


Kuvanlukuhetkessä pysähdytään muutaman Kustaa Saksi: Rajamailla -näyttelyn teoksen äärelle. Yhdessä keskustellen tarkastellaan oppaan johdolla Saksin rikasta visuaalista kieltä ja sen välittämiä tarinoita sekä inspiroidutaan näyttelyn teoksista. Ryhmään mahtuu maksimissaan 10 henkilöä ja ryhmiä on kaksi. Keskustelukieli on suomi. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon. 

 

Vapaa pääsy