DocPoint-jatkot: Toinen raide

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Kotimaisesta klassikkoelokuvasta Veturimiehet heiluttaa (1992) kertova lehtiartikkeli johdattaa päähenkilön, lapsiperhearjen ruuhkavuosia viettävän miehen, muistojen matkalle.

Kotimaisesta klassikkoelokuvasta Veturimiehet heiluttaa (1992) kertova lehtiartikkeli johdattaa päähenkilön, lapsiperhearjen ruuhkavuosia viettävän miehen, muistojen matkalle.

Hän päättää etsiä lapsuuden parhaan ystävänsä, johon yhteys on katkennut kaksi vuosikymmentä sitten. Löytääkseen takaisin ystävänsä luo on kuitenkin ensin palattava omille juurilleen imatralaisen kyläkaupan raunioille ja kohdattava menneisyys. Matka vie teinivuosien maisemiin lama-ajan Suomen pikkukaupunkiin, jossa kaikki eivät olleet yhtä onnekkaita ja jossa varttumista sävytti alkoholin suurkulutus.

31.1.–5.2. järjestettävän Suomen suurimman dokumenttielokuvaan keskittyvän elokuvafestivaalin DocPointin jatkoilla Vuotalossa nähdään poimintoja festivaalin ohjelmistosta ja keskustellaan elokuvista niiden ohjaajien kanssa.

VALITETTAVASTI OHJAAJA ANTTI LEMPIÄINEN EI PÄÄSE TULEMAAN VUOTALOON JOTEN SUUNNITELTU Q&A-TILAISUUS EI TOTEUDU TOISEN ELOKUVAN JÄLKEEN!

--

Antti Lempiäisen Toinen raide on omakohtainen ja osittain esseistinen kuvaus ystävyydestä ja kaipuusta, yhteiskunnan sanelemista lokeroista sekä päihderiippuvuuden yli sukupolvien kulkeutuvasta perinnöstä. Kahden hyvin erilaisiin elämiin erkaantuneen ystävyksen kautta avataan lähtökohtien merkitystä elämässä. Kuinka suuri osa tekemistämme valinnoista on omiamme ja kuinka suuri osa ulkopuolelta määriteltyjä?

Ohjaajan oma kertojanääni kuljettaa ystävysten tarinaa, johon moni voi samaistua. Tiet usein erkanevat aikuisuuden kynnyksellä. Jokainen meistä tuntee jonkun, jonka elämä on suistunut raiteiltaan. Ennen kaikkea Toinen raide on tarina valinnoista, joita teemme sekä olosuhteista, jotka määrittävät meitä ehkäpä enemmän kuin haluaisimme.

Teksti: Vilma-Lotta Mustonen / DocPoint

--

Kieli: suomi
Tekstitys: englanti
Kesto: 68 min
Ikäraja: K16
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Suomi

Ohjaaja: Antti Lempiäinen
Tuottaja: Ari Lehikoinen
Tuotantoyhtiö: Yle
Käsikirjoitus: Antti Lempiäinen
Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Kuvaaja: Antti Lempiäinen
Musiikki: Petrus Rapo
Äänisuunnittelu: Petrus Rapo