Valokuva doc point

DocPoint - QUEER NIGHT WITH FADO BICHA

Sörnäisten rantatie 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki
Tiivistämö

QUEER NIGHT WITH FADO BICHA

Yksi DocPointin 2023 keskeisimmistä teemoista on Katse sukupuoleen, ja ohjelmistoon on valittu useita elokuvia, jotka käsittelevät paitsi sukupuolen merkitystä ihmisen elämässä, myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Osana Katse sukupuoleen -teemaa DocPoint järjestää keskiviikkona 1.2. Queer-päivän Suvilahden Tiivistämöllä.

Queer-päivänä DocPoint esittää näytökset elokuvista Gabi, Between Ages 8 and 13 ja Fashion Babylon yhteistyössä Pop Up Kino Helsingin kanssa. Huomioithan, että liput näihin näytöksiin myydään erikseen!

Ilta huipentuu Queer Night with Fado Bicha -keikkaan. Unescon kulttuuriperinnön listallakin oleva fado-musiikki on syntynyt Lissabonin köyhimpien korttelien pimeillä kujilla, tavernoissa ja bordelleissa, ja se on perinteisesti ollut hyvin sukupuolinormatiivista. Suomessa tunnetuimmat fado-muusikot ovat täällä tiuhaan vierailleet Mariza ja Ana Moura. Suoraan Lissabonin hämyisiltä klubeilta Helsingin yöhön saapuva Fado Bicha (engl. Faggot Fado) vie genren vielä entistäkin ainutlaatuisempiin sfääreihin. Illan aikana nähdään Fado Bichasta kertova lyhytdokumentti It’s Not Fado, It’s Faggot Fado. Tule ja antaudu vapauttavan ja voimaannuttavan queer-fadon silmiähivelevälle showlle ja lumoaville rytmeille. Illan päättää DJ-kollektiivi CEX.