Ed Littlefield

Ed on freelance-perkussionisti, opettaja ja säveltäjä, joka asuu Seattlessa, Washingtonin osavaltiossa.

Ed on freelance-perkussionisti, opettaja ja säveltäjä, joka asuu Seattlessa, Washingtonin osavaltiossa.

Hän on Lingít Sitkasta, Alaskasta, ja on julkaissut kolme albumia, joissa esiintyy perinteisiä alkuperäiskansojen melodioita, jotka hän on myös sovittanut jazz-tyyliin Native Jazz Quartet -yhtyeen kanssa.

Tämä kvartetti edusti myös Yhdysvaltoja Etelä-Amerikassa "Jazz Ambassadors" -ohjelman kautta American Music Abroad -ohjelman puitteissa. Elokuva-alalla hän on säveltänyt kappaleen Betty Whiten hahmolle vuoden 2009 Disney-elokuvaan The Proposal ja soitti lyömäsoittimia sekä konsultoi alkuperäismusiikin osalta vuoden 2022 dokumenttielokuvassa Exposing Muybridge.

Tällä hetkellä hän työskentelee kolmivuotisen projektin parissa luodakseen ensimmäisen Lingít-oopperan. Tämä projekti yhdistää perinteisiä ja nykyaikaisia Lingít-melodioita länsimaiseen oopperagenreen ja siihen kuuluu myös täysin alkuperäiskansoista koostuva näyttelijäryhmä.

Ed on myös aktiivinen opettaja ympäri maata, ohjaten taiteilijaresidenssejä opiskelijoille ja opettajille auttaen heitä oppimaan lisää Lingít-kulttuurista ja musiikista sekä perinteisistä tiedonhankintatavoista.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Yhdysvaltain suurlähetystön kanssa.