Elifantree – MalmiJazz

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Elifantree tekee paluun keikkalavoille ja jatkaa musiikillisten rajojen murtamista!

Elifantree tekee paluun keikkalavoille ja jatkaa musiikillisten rajojen murtamista!

Elektro-akustinen ja eklektinen Elifantree on laulun ja koskettimien (Anni Elif), saksofonin (Pauli Lyytinen) ja rumpujen (Olavi Louhivuori) päälle rakentuva trio, joka laajentaa äänimaailmaansa värikkäällä kirjolla soittimia. Elifantreen musiikkia on verrattu Pablo Picasson, Charlie Chaplinin ja David Lyncin töihin, runsaudensarveen, mystiseen satumetsään ja ties mihin, mutta ennen kaikkea kyse on kolmen taiteilijan näkemyksestä siitä, mitä (jazz)musiikki voi tänä päivänä olla kategoriat unohtaen. Yhtyeen tavaramerkkejä ovat elastiset groovet, mielikuvitukselliset äänimaailmat sekä virtuoottiset improvisaatiot.

Elifantree on keikkailut ahkerasti ympäri maailmaa vuodesta 2007 lähtien ja julkaissut kuusi albumia. ”Blood Moon” (2019) oli yhteislevy nykyklassisen Tölöläb-kvartetin kanssa. Viimeisin levytys ”Hachi” (2021) äänitettiin juuri ennen pandemiaa kahdeksassa eri maassa kahdeksan eri rumpalin ja lyömäsoittajan kanssa.

Elifantree on aktivoitunut vuosien 2023–24 aikana säveltämään uutta materiaalia perustriolle, jota kuullaan jo syksyn 2024 konserteissa tulevaa levytystä ennakoiden. Malmitalon konsertti on Elifantreen ensimmäinen esiintyminen Suomessa sitten vuoden 2022.

MalmiJazz tarjoilee monipuolisesti jazz-musiikin eri tyylilajeja ensiluokkaisessa konserttisaliympäristössä. Nouseva, numeroitu katsomo tarjoaa jokaiselle konserttivieraalle oman mukavan istumapaikan ja hyvän näkymän esiintymislavalle. Malmisalin erinomaiset akustiset, äänentoistolliset ja valaistukselliset puitteet takaavat laadukkaan keikkaelämyksen.

Kesto: 1 t 15 min