Elsa Töllin Runoperformanssi Finaalilaulu

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki
Helsingin taidemuseo HAM

Elsa Tölli on runoilija, esiintyjä ja huikentelija.

Elsa Tölli on runoilija, esiintyjä ja huikentelija. Hän on tehnyt runovideoita ja -esityksiä, keikkaillut lavarunoilijana sekä ollut perustamassa yhteisöoppimista ja kulttuurihäirintää yhdistävää Lavarunoakatemiaa. Töllin työskentelyssä keskiössä on elämää syleilevyys, läsnäolo sekä vahva kollegiaalisuus. Taiteilijana hän haastaa kilpailuhenkeen ja yksin puurtamiseen perustuvia rakenteita esimerkiksi yhdessä kirjoittamalla, opitun jakamisella työpajojen muodossa sekä pitkäaikaisia kollegioita vahvistamalla.

www.elsatolli.com 

Finaalilaulu soi hikisenä ja hirviöityneenä, kiiltävän Diivan viimeisessä numerossa. Epävireinen runonlaulu kertoo samaan aikaan tulimyrskystä, vimmasta barrikadeilla sekä näkymättömien hyönteisten hiljaisista kohtaamisista mullan alla. Aaria liikkuu epätodellisen lasikuplan läpi, glamourin jälkeisessä sotkussa sekä tulen raapimisessa kynsin. Aiomme tutkia, mitä tapahtuu, kun tekstit muuttuvat lavalla lihaksi ja pulssiksi esiintymisjännityksen, adrenaliinin ja läsnäolon puvuissa.

Ella Snellman on mukana tämän teoksen pukusuunnittelijana sekä ulkopuolisena silmänä.

Kokoontuminen HAMin lippukassalla. Performanssi on ilmainen, mutta muistathan ilmoittautua tämän linkin kautta.

Elsa Töllin performanssi on osa Nuoret 2023 -näyttely- ja teoskokonaisuutta, joka esittelee uuden sukupolven taiteilijoita Helsingissä. Kokonaisuudesta vastaa Suomen taiteilijaseura. HAM Helsingin taidemuseo on toiminut Elsa Töllin kummina ja tukenut hänen työsuhteista työskentelyään osana Suomen Taiteilijaseuran uutta toimintamallia, jossa uusia teoksia on tuotettu kuukausipalkalla.  

Lue lisää Nuoret 2023 -kokonaisuudesta.