Erika Alajärvi: Kaksikymmentä | KANTAESITYS – Helsingin XXIII Flamencofestivaali

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Erika Alajärven uutuusteos Kaksikymmentä käsittelee muutoksesta johtuvaa hämmennystä ja sitä, miten me reagoimme turvallisuuden tunteen järkkyessä.

Erika Alajärven uutuusteos Kaksikymmentä käsittelee muutoksesta johtuvaa hämmennystä ja sitä, miten me reagoimme turvallisuuden tunteen järkkyessä.

Kaksikymmentä käsittelee viime vuosien tuntemuksia tuoreeltaan.

Kaksikymmentä viittaa vuosiluvun lisäksi kahdenkymmenen vuoden jaksoon. Se on ennusteiden luku, aikaikkuna, jonka kuluessa olisi tehtävä muutoksia erilaisten uhkakuvien välttämiseksi. Se on suhteellisuuksien luku, sillä kahdessakymmenessä vuodessa lapsesta kasvaa aikuinen, nuoresta aikuisesta tulee keski-ikäinen ja keski-ikäinen vanhenee. Mutta puun elämässä se on vain hetki.

Kaksikymmentä on myös ystävyyden luku, työryhmän keskinäisen ystävyyden määrä vuosissa.

Tässä teoksessa juureva flamenco kohtaa vapaana virtaavan liikkeen ja inspiroituu suomenkielisestä runoudesta.

Erika Alajärvi on vapaa taiteilija, tanssija ja koreografi. Hänen teoksiaan on kritiikeissä luonnehdittu raikkaiksi ja kuvia kumartelemattomiksi ja häntä on kiitetty muodon ja sisällön ykseyden ymmärryksestä sekä perinteisen flamencon hyvästä tuntemisesta ja hallinnasta myös uudenlaisissa yhteyksissä.

9.2. klo 17, ennen esityksen ensi-iltaa, järjestetään maksuton Enemmän irti esityksestä -teosesittely Kanneltalon kahvilan stagella.

Ohjaus: Erika Alajärvi
Koreografia: Erika Alajärvi ja työryhmä
Esiintyjät: Alina Sinivaara, Anu Jussila, Erika Alajärvi, Johanna Komppa, Katja Savolainen, Laura Laurila, Satu Pääkkönen ja Terhi Ketolainen
Valosuunnittelu: Helena Roivainen
Tuotanto: Hierbabuena ja Kanneltalo
Yhteistyössä Helsingin Flamencofestivaalin kanssa

Kesto: 50 min, ei väliaikaa
Kieli: sisältää suomenkielisiä runoja
Liput: 15 € / 12 €