Valokuva Finnish Spirit

Finnish Spirit — Identity

Identiteetti on rakenne, jonka kautta ihmiset toimivat ympäristössään. He voivat kuulua samanaikaisesti eri ryhmiin, maisemiin ja elämänkatsomuksiin.

Identiteetti on rakenne, jonka kautta ihmiset toimivat ympäristössään. He voivat kuulua samanaikaisesti eri ryhmiin, maisemiin ja elämänkatsomuksiin. Arvoja omaksutaan historiasta, sekä nykypäivän kehityssuunnista. Mikä ihmisistä tekee erilaisia kuin muut? Mikä heidät pitää kiinni toisissaan? Mitä asioita jaetaan? Missä kulkee jaetun ja jakamattoman raja?

 

Taiteilijalle identiteetti on monesti tapa artikuloida. Taiteen ymmärtämisellä viitataan siihen, kuinka teosta ja taiteilijaa tulkitaan. Tämä riippuu siitä, kuinka taiteilijan tuotantoa ja teoksen aikakautta tunnetaan. Näyttelyssä on yli 50 taiteilijan teoksia, ja ne kaikki antavat oman esimerkkinsä siitä, miten identiteetti voi ilmetä taideteoksessa. Yhdelle identiteetti on omakuva, toiselle luontokokemus, ja kolmannelle tapa ottaa kantaa, eli ideologinen minä, tai kaikki nämä yhdessä.

 

Yksi identiteetti on olemassa suhteessa toiseen. Taiteilijan identiteetin jatkeena syntyy teos, joka elää katsojan identiteetin kautta. Kun katsot teosta, tulkitset sen itsesi kautta – mitä näet?

 

Lapinlahden Lähde

3.12.2022–31.1.2023 ma-pe klo 11-16, la-su klo 12-16

 

Vapaa pääsy