0

Flis Holland: Off-Colour

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki
Helsingin taidemuseo HAM

 

Flis Hollandin Off-Colour etsii uusia tapoja käsitellä suhdettamme meteoreihin ja toisiin kehoihin.

13. elokuuta 2022 Twitterissä julkaistiin kuusisekuntinen video meteorista. Tili estettiin nopeasti vedoten sääntöön, jonka mukaan arkaluonteisen sisällön jakaminen ilman kohteen lupaa on kielletty. Videon julkaissut tähtitieteilijä ivaili ajatukselle, että meteorista voisi saada tungettelevaa tai seksuaalista sisältöä, ja julisti eston tekoälyn moderointivirheeksi. Tekoäly piti pintansa kolme kuukautta.

Off-Colour esittelee vioittunutta Dash Cam -kameralla kuvattua aineistoa, jossa tulipallot on korvattu muilla elementeillä. Toisessa videoteoksessa meteoriittipöly häiritsee poikkeavan kohdun diagnosointia. Kun jätämme näkemättä sen, mikä vaikuttaa ilmeiseltä, otamme ensimmäisen askelen lähemmäs. 

Flis Holland (FI/UK) hyödyntää scifiä löytääkseen liikkumavaraa transkokemukselleen. Vuonna 2022 Holland oli ehdolla Below Zero -taidepalkinnon saajaksi ja hänen teoksiaan oli esillä Pori Biennalessa ja Bemis Centerissä Yhdysvalloissa. Hän on tällä hetkellä Helsinki International Artist Programmen (HIAP) residenssissä. 

Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.  

Kuvailutulkkaukset ja tekstikuvaukset löytyvät osoitteesta: www.flisholland.live