FORUM X ILLUSION - tule, näe ja koe

Mannerheimintie 20, 00100 Helsinki
Kauppakeskus Forum

Kesän ajan Forumissa on esillä näyttäviä ja elämyksellisiä optisia harhoja, joita et muualla Helsingissä kohtaa!

Tänä kesänä Forum kutsuu sinut illuusioiden maailmaan! Löydätkö X-kirjaimen? Kasva ja kutistu Amesin huoneessa ja kurkista äärettömään tilaan. Kuten parhaat kokemukset, tämäkin toimii parhaiten kaverin kanssa, kameralla kuvattuna ja jaettuna. #forumXillusion

Forum on kesän ajan illuusioiden kuplassa. Kuplat viestivät kesän keveyttä ja vapautta - Forum for Freedom. Juhlistetaan kesää tarjoamalla kävijöille kiinnostavia elämyksiä. Kauppakeskukseen on luotu neljä kuplateemaista optista illuusiota, joihin tutustumalla herättelet luovuuttasi ja haastat arkirealismiasi.

FORUM X ILLUSION 1.6. - 5.8.2024

Saavu sisään Mannerheimintie 20 pääsisäänkäynnistä ja kohtaa ensimmäinen, illuusioiden maailman kutsuva näyteikkuna.

1. Forum X - atrium (optimaalinen näkymä 1. krs)

Forumin valopihaa koristava valtava teos muodostaa sopivasta kulmasta katsottuna X-kirjaimen. Teoksen pinnat taittavat valoa luoden vaikutelman saippuakuplista.  

2. Ames Room - 2. krs

Ames Room on vääristynyt huone, jota käytetään optisen illuusion luomiseen. Voit astua sisään teokseen ystäväsi kanssa ja leikitellä mittasuhteilla. Optisen illuusion seurauksena toisessa nurkassa seisova henkilö näyttää katsojan silmiin suurelta, kun taas toisessa kulmassa seisova näyttää pieneltä. Illuusio on niin vakuuttava, että henkilö, joka kävelee edestakaisin vasemmasta kulmasta oikeaan kulmaan, näyttää kasvavan tai kutistuvan.

3. Infinity Room - 3. krs

Peilihuone on kiehtova optinen illuusio, joka voi saada tavallisen huoneen näyttämään loputtomalta, lumoavalta kuilulta heijastuksen toistuessa yhä uudelleen  ja uudelleen. Astu sisään Infinity Roomiin ja ota mieleenpainuva kuvamuisto.

4. Anamorphic Illusion - 3. krs

Anamorfoosi on vääristynyt projektio, joka vaatii katsojalta tietyn näkökulman, erityislaitteiden käyttöä tai molempia nähdäkseen tunnistettavan kuvan. Sitä käytetään maalauksessa, valokuvauksessa, kuvanveistossa ja installaatioissa, leluissa ja elokuvien erikoistehosteissa. Sana on johdettu kreikan etuliitteestä ana-, joka tarkoittaa "takaisin" tai "uudelleen" ja sanasta morphe, joka tarkoittaa "muotoa" tai "muotoa". Taiteilijat ovat käyttäneet äärimmäistä anamorfoosia naamioidakseen mm. karikatyyrejä ja muita satunnaisia ​​kuvia paljastaakseen vääristymättömän kuvan asiantuntevalle katsojalle. Astu teokseen ja oivalla!

Teokset ovat esteettömiä Infinity Roomia lukuun ottamatta.

Kauppakeskus Forum

1.6. - 5.8.2024