Valokuva Mari Anthoni

Gallen-Kalleloiden, Vallgrenien ja Ruokarouvan jalanjäljissä – Kävelykierros Ruukinrannassa

Elfvikintie 4, 02600 Espoo
Villa Elfvikin luontotalo

Mari Anthoni tutustuttaa Villa Elfvikistä Tarvaspäähän kulkevan kauniin kulttuurireitin kiehtovaan historiaan ja upeisiin kohteisiin.

La 8.6. klo 12-14 tutustutaan Mari Anthonin johdolla rauhallisesti kävellen Ruukinrannan upeaan kulttuuriympäristöön ja kiehtovaan historiaan. Villa Elfvikistä Tarvaspäähän kulkevan reitin varrella nautitaan Laajalahden luonnonsuojelualueen merimaisemien rauhasta sekä kauniista vanhoista huviloista pihapiireineen. Tutuiksi tulevat alueella eläneiden värikkäiden taiteilijaperheiden sekä Linnunlaulun lepokodissa hermojaan hoitaneiden traagisten runoilijoiden tarinat.

Kierros kulkee rakastetun kirjailijan Enni Mustosen huippusuosittujen Syrjästäkatsojan tarinoiden maisemissa ja näemme, missä kirjailijan mukaan sijaitsi Ruokarouva Ida Erikssonin huvila, mistä kulki Kirstin ja Allin koulutie ja Viena Aaltosen huimapäisesti ylittämät kolmen tukin silta ja Tarvotien rakennustyömaa. Luonnollisesti näemme myös niin Ruokarouvan kuin Gallen-Kalleoidenkin iloisten naapureiden Viivi ja Ville Vallgrenin huvilan tontin ja kuulemme heidän rakkauden sekä riemun täytteisestä elämästään. Kierros alkaa Elfvikin kolmen keijun huvilan, nykyisen Villa Elfvikin luontotalon pihasta ja päättyy Tarvaspäähän, Gallen-Kallelan museon pihalle.

Ennen kierrosta voi tutustua omatoimisesti luontotalon sisätiloihin ja retken jälkeen Gallen-Kallelan museoon sekä sen Sydän mailla -näyttelyyn sekä nauttia Elfvikin ja Tarvaspään kahviloiden tarjonnasta.

Lähtö Villa Elfvikin edestä, Elfvikintie 4. Ei ennakkoilmoittautumista, 10 €/hlö käteisellä, tai MobilePaylla 0405390656