Gertrude-material

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki
Helsingin taidemuseo HAM

Gertrude-material on Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntaiteen ohjelman ja Helsingin…

Gertrude-material on Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntaiteen ohjelman ja Helsingin taidemuseo HAMin yhteistyönä toteuttama esitys.    

Gertrude-material on esitys rakkaudesta ja taiteesta. Rakkaudesta taiteeseen mutta myös taiteesta rakkautena, rakkauden tekona, rakkaustyönä. Teos rakentuu löyhästi Gertrude Steinin ja hänen elämänkumppaninsa Alice B. Toklasin jalanjäljissä ja kurottelee monenlaisin lonkeroin nykyaikaan, nykytaiteeseen ja tämän ajan taidepuheeseen. Mistä puhumme, kun puhumme taiteesta? Mistä puhumme, kun rakastamme? Miten puhua kaikesta siitä, mistä ei oikein osaa puhua, koska se mistä haluaa puhua ei meinaa kääntyä sanoiksi sitten millään?  

- Musta tuntuu niinku että mä kaipaan niinku jotain enemmän, kun vaan sitä että se törröttää siinä.  

- Mmm tuntuuks meistä siis erilaiselta?  

- Siinä, siinä me ollaan erilaiset joo.  

Kesto: 1,5 h Esityksen kieli on ruotsi. 

Lisätietoja:  maria.kaihovirta(at)uniarts.fi, tel. +358 400 792 006 

LIPUT: Museolippuja voi ostaa paikan päältä. Varaathan esitykseen paikan alla olevien linkkien kautta!  

Esitykset ja ilmoittautumislinkit:

Ensi-ilta 11.2. klo 1714.2. klo 15 15.2. klo 1816.2. klo 1818.2. klo 13 & klo 16 19.2. klo 1521.2. klo 15 

Ohjaus ja dramaturgia Aune KallinenHenkilöhjaus Seppo KumpulainenÄänisuunnittelu Nicolas "Leissi" Rehn (utbildningsprogrammet i ljuddesign, konstnärligt lärdomsprov, TeM)Pukusuunnittelu/ Charlotte Østergaard 

NäyttämölläJesper Fransson (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst, konstnärligt lärdomsprov, TeM)Ragni Grönblom-Jolly (gäst)Alexandra Gustafsson (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst, konstnärligt lärdomsprov, TeM)Kristiina Karhu (Teatterityön tutkinto-ohjelma Näty, Tampereen Yliopisto)Tobias Klemets (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst)Patrik Kumpulainen (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst)Sara-Maria Pirhonen (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst)Walter Ruokolahti (utbildningsprogrammet i skådespelarkonst, konstnärligt lärdomsprov, TeM)