GLG

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

GLG on surrealistinen matka, jolla kaksi ihmistä törmää, kietoutuu ja päästää irti omista, toisen ja ympäristön rajoista.

GLG on surrealistinen matka, jolla kaksi ihmistä törmää, kietoutuu ja päästää irti omista, toisen ja ympäristön rajoista.

Inhimillisyyden koukeroissa uskaliaasti tasapainoileva teos vie katsojan kohti tuntematonta määränpäätä, jossa vaikutteet kuvataiteista, nykytanssista ja nykysirkuksesta sulautuvat yhteen rakentaen kerros kerrokselta uusia merkityksiä.

"Teos on noussut aikamme paineesta ja nykymaailman tilaa peilaten. Teoksessa yhdistetään uudella tavalla niin nykytanssin, nykysirkuksen, teatterin kuin kuvataiteiden maailmoja. Sitä voisi lukea kuin sarjaa surrealistisia tauluja, jotka kertovat oman tarinansa. Kuva miehestä mustassa aurinkotuolissa, mustan aurinkovarjon alla, juomassa mustaa mönjää, samaan aikaan kun toiselle rannalle huuhtoutuu ruumis, haastaa pohtimaan nykymaailman tilaa.

“Teos on syntynyt käsittelemällä kysymyksiä, kuten miten selvitä traumoista, millaisia transformaatioita täytyy käydä läpi, jotta selviää? Millaisia rajoja meille syntyy tai luomme itse itsellemme ja miten niistä voisi päästää irti? Se nostaa esiin erilaisia ihmiskohtaloita ja tarinoita, alkaen reunalta, pisteestä, josta ei voi enää jatkaa samalla tavalla eteenpäin."

Esitys on Suomessa jotain ennennäkemätöntä ja se saanut hyvän vastaanoton katsojilta. Esitys toimii niin tanssin, teatterin, kuvataiteen kuin sirkuksen alla.

Konsepti, koreografia ja esiintyjät: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Äänisuunnittelu: Sami Tammela
Puku- ja lavastesuunnittelu: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Puku- ja lavastesuunnittelun konsultaatio: Elina Kolehmainen
Puvustuksen ja lavastuksen toteutus: Outi Lehto, Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Dramaturgi: Jarkko Lehmus
Tukijat: La Briqueterie – CDCN Val-de-Marne sekä Tectis Oy.

GLG on tuotettu yhteistyössä Cirko – Uuden Sirkuksen keskuksen kanssa.
Kesto: n. 40 min
Ikäsuositus: 7+