Gracias a la vida – Kolibrí-festivaali

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Chileläisen Violeta Parran sävellys Gracias a la vida nousi yhdeksi rauhan ja solidaarisuuden liikkeen hymneistä 1970- ja 1980-luvuilla, ei vain Pohjoismaissa.

Chileläisen Violeta Parran sävellys Gracias a la vida nousi yhdeksi rauhan ja solidaarisuuden liikkeen hymneistä 1970- ja 1980-luvuilla, ei vain Pohjoismaissa.

Suomessa nimillä Miten voin kyllin kiittää (Pentti Saaritsan kääntämänä), Elämälle kiitos (Jaana Lappon kääntämänä) ja Jag vill tackar livet tunnettu Parran (Chile, 1917–1967) sävellys esitettiin ja tallennettiin aikanaan paikallisten muusikoiden toimesta ja sitä opetettiin kouluissa.

Kunnioitamme Chilen pakolaisyhteisöä Suomessa, heidän aineetonta perintöään, tulevia sukupolvia ja suomalaista solidaarisuusliikettä: heidän eleitään, vieraanvaraisuuttaan ja ystävyyttään. Kiitos elämälle loputtomista opeista ja muistoista.

Tämä juhlava kunnianosoitus on Machu Picchu -yhtyeen ja Marcela Fernández-Bassin johtaman tanssiryhmä Raícesin taiteellinen luomus.

Ikäsuositus: koko perheelle
Kielet: espanja, suomi ja ruotsi.
Kesto: n. 2 h, väliaika
Liput: 10 € / 5 €

Gracias a la Vida on Kulttuurikeskus Ninhon tuotanto yhteistyössä Vuotalon kanssa Kolibrí-festivaalille ja Chile50:tä varten. Rahoittajat: TAIKE, Helsingin kaupunki, Svenska Kulturefonden.

Se on yksi monista tapahtumista, joita löydät Kolibrí Festivaalin ohjelmasta. Festivaali on ilmainen monikulttuurinen taidefestivaali, joka järjestetään Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa syyskuun aikana. 12:nnetta kertaa järjestettävän festivaalin keskeisenä teemana on "Vieraanvaraisuuden taide". Tutustu koko ohjelmaan 22. elokuuta 2023 alkaen osoitteessa https://www.kolibrifestivaali.org.