Häiriköt-päämajan Spektaakkelishow

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Nuorille suunnattu Spektaakkelishow avaa mainosten salattua maailmaa lyhytelokuvien ja keskustelun kautta.

Nuorille suunnattu Spektaakkelishow avaa mainosten salattua maailmaa lyhytelokuvien ja keskustelun kautta.

Mitä mainokset kertovat meille? Entä kuinka mainokset tunnistaa ja kuinka niitä voi tarkastella kriittisesti? Näihin kysymyksiin vastaa Spektaakkelishow, joka sukeltaa vastamainosten, animaation ja videon keinoin mainosten maailmaan ja kysyy sen, mitä mainostajat eivät halua meidän kysyvän. Kuinka tekemiimme kulutuspäätöksiin ja tapaamme olla sekä elää vaikutetaan joka päivä, tauotta ja lähes kaikkien kuviteltavissa olevien kanavien kautta.

Spektaakkelishow on Voima-lehteen vastamainoksia yli 20 vuoden ajan tehneen Jari Tammisen katsaus aiheeseen, mainosten kulissien taakse ja mainosmaailman konepellin alle. Esityksen aikana yleisölle selviää se, miksi vastamainoksia tehdään ja mitä niissä sanotaan. Ennen kaikkea esitys tekee yhteiskunnan näkymättömät valtarakenteet näkyväksi.

Eikä tässä vielä kaikki! Spektaakkelishow antaa opettajalle hyvät lähtökohdat järjestää vastamainostyöpaja luokkahuoneessa. Tammisen yhdessä asiantuntijoiden kanssa tuottama opetusmateriaali pitää huolen siitä, että keskustelu esityksen teemoista voi jatkua myös koulussa.

Lisätiedot: [email protected]
Ikäsuositus: 8.–9.-luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat
Kesto: 75 min
Kieli: suomi

Vapaa pääsy, ryhmille pakolliset ilmoittautumiset Kultuksessa 19.1. klo 10 alkaen.