Haagan Taideseura: Yksi meistä – Marja Saarikosken maalauksia

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Näyttely koostuu intuitiivisesti muutamia vuosia sitten kuiva- ja öljypastelleilla piirtämistäni kasvoista.

Näyttely koostuu intuitiivisesti muutamia vuosia sitten kuiva- ja öljypastelleilla piirtämistäni kasvoista.

Töissä käytetty värimaailma ja ilme kuvaavat henkilön tunnetta ja mielentilaa. Tauluille en ole antanut nimiä - katsoja voi antaa ”tyypeille” nimet oman tuntemuksensa mukaan.

Olen kuvataiteilija ja maalaan sekä abstrahoitua että esittävää taidetta. Taiteessani pyrin tuomaan esille omaa herkkyyttäni aistia kehon ja kasvojen tunteet, tunnelmat ja mielialan, kuin myös ilmeet ja niiden kautta välittyvä sanattomat viestit tai viestinnät.

Taiteen tekemisessä pyrin toteuttamaan itseäni erilaisille pohjamateriaaleille monipuolisilla tekniikoilla, maalausaineilla ja materiaaleilla. Töissäni on voimakkaana innoittajana mukana intohimoinen kokeileminen ja uuden etsiminen sekä visuaalisesti että teknisesti.

Tavoitteenani on oman tekemiseni kautta itseni ja työni uutena löytäminen - koen tämän sektorin laajentamisen tärkeimpänä osana omassa maalaus- ja luomisprosessissani. Pyrin pohjamateriaalien valinnoissa aina uusiokäyttöön ja maalaus- ja tarveaineissa mahdollisimman myrkyttömiin ja luontoa vähiten kuormittaviin aineisiin.

--

Haagan Taideseura ry on Helsingissä yli 50 vuotta toiminut ammatti- ja harrastajataiteilijoista koostuva kuvataideseura.