Valokuva EMMA / Hannaleena Heiska ja Minna Tervamäki: Metamorphosis. Film still.

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki

Ahertajantie 5, 02100 Espoo
EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis

Metamorphosis on kuvataiteilija Hannaleena Heiskan ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen uusi, EMMAan luotu näyttelykokonaisuus, joka koostuu lyhytelokuvasta, installaatiosta ja performansseista. Näyttelyn nimi Metamorphosis viittaa muodonmuutokseen, joka tapahtuu sekä museotilassa että taiteilijoiden poikkitaiteellisessa, saumattomassa yhteistyössä, joka saa nyt ensi kertaa myös näyttelyn ja lyhytelokuvan muodon.

Näyttelyyn kuuluvat oleellisena osana huhti-, touko- ja elokuun aikana järjestettävät esitykset. Heiskalle ja Tervamäelle tyypilliseen tapaan, taiteilijat muokkaavat näyttelytilaa tanssin ja kuvataiteen keinoin. Näyttelyn aikana EMMAssa nähdään kaksi esitystä, Metamorphosis osa I ja Metamorphosis osa II, joista kustakin järjestetään 5 erillistä performanssia. Esitykset kuuluvat museolipun hintaan ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen EMMAn verkkosivujen kautta.

Heiskan ja Tervamäen yhteistyö sai alkunsa EMMAn vuonna 2016 tuotetusta Jälki-esityksestä. Taiteilijoiden palaaminen EMMAan voidaankin nähdä luonnollisena jatkumona heidän taiteelliselle yhteistyölleen.
 

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

5.4.-3.9.2023

ti, la-su kl 11-17, ke-to klo 11-19, pe klo 11-21

Sisäänpääsy 0-20€

Esitys sisältää jännittäviä kohtauksia sekä voimakkaita, vaihtuvia ääniä ja valoja, esityksiä suositellaan yli 10-vuotiaille