Valokuva EMMA (c) Mari Waegelein

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki

Ahertajantie 5, 02100 Espoo
EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis

 

Metamorphosis on kuvataiteilija Hannaleena Heiskan ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen varta vasten EMMAan luoma poikkitaiteellinen näyttelykokonaisuus. Näyttely yhdistää elokuvakerrontaa, maalausta ja tanssia saumattomaksi kokonaisuudeksi.

 

Näyttelyyn kuuluvat oleellisena osana keväällä 2023 tapahtuvat esitykset. Heiskalle ja Tervamäelle tyypilliseen tapaan, taiteilijat muokkaavat näyttelytilaa maalauksen keinoin esitysten aikana, joten tila tulee muuttumaan ja kehittymään esitysten myötä. Katsoja ei siis voi etukäteen tietää, millaiseen näyttelyyn hän seuraavan kerran astuu.

 

Heiskan ja Tervamäen yhteistyö sai alkunsa EMMAn vuonna 2016 tuotetusta Jälki-esityksestä. Taiteilijoiden palaaminen EMMAan voidaankin nähdä luonnollisena jatkumona heidän taiteelliselle yhteistyölleen.

Hannaleena Heiska on kuvataiteilija, joka työskentelee maalaustaiteen, piirustuksen, videotaiteen, installaatioiden ja performanssitaiteen parissa. Minna Tervamäki on tanssija ja koreografi, joka on tehnyt loistokkaan uran Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin Tervamäen työskentely painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina.

 

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Areena

5.4.-3.9.2023

ti, la-su kl 11-17, ke-to klo 11-19, pe klo 11-21

Sisäänpääsy 20/10 €, alle 18- ja yli 70-v. vapaa pääsy