Helsingin sarjakuvafestivaalit 2024

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Helsingin sarjakuvafestivaalien näyttely Stoassa! Teemoina ovat tänä vuonna brittiläinen sarjakuva ja pop.

Helsingin sarjakuvafestivaalien näyttely Stoassa! Teemoina ovat tänä vuonna brittiläinen sarjakuva ja pop.

Stoan parvigallerian satelliittinäyttely avautuu jo pe 23.8. ja festivaalin päätapahtuma järjestetään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 31.8.–1.9.2024.

Festivaalin teemoina ovat tänä vuonna brittiläinen sarjakuva ja pop. Kansainvälisinä vieraina Zoe Thorogood, Hamish Steele, Gareth Brookes ja Dave McKean Iso-Britanniasta, Anneli Furmark Ruotsista ja Joonas Sildre Virosta. Kotimaisia vieraita nähdään ja kuullaan paneeleissa, haastatteluissa ja näyttelyissä; mukana mm. JP Ahonen, Mika Lietzén, Heikki Rönkkö ja Niko-Petteri Niva. Festivaalitaiteilija Reetta Niemensivu on luonut festivaalien visuaalisen ilmeen.

Festivaalit tarjoaa monipuolista, maksutonta tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Ohjelmassa on kutsuvieraiden haastatteluja, paneelikeskusteluja, kilpailuja, työpajoja ja näyttelyitä. Esillä on sarjakuvaa niin suuremmilta kustantajilta kuin pienlehtienkin muodossa.

Osana sarjakuvafestivaalia järjestetään myös suosittu omakustannetapahtuma Zine Fest. Se jakaa tänäkin vuonna palkinnot pienlehdelle ja verkkosarjakuvalle.