Valokuva © Reeta Kukkola

Helsinki-Hyppelyt

Ruoholahdenkatu - Lapinrinne - Lapinlahdenkatu, 00180 Helsinki
Lastenlehdon puisto

Helsinki-Hyppelyissä pääset tutustumaan naruhyppelyyn eli rope skippingiin

Helsinki-Hyppelyissä pääset tutustumaan naruhyppelyyn eli rope skippingiin helsinkiläisen urheiluseuran Rope Skipping Helsingin jäsenten ja muiden pääkaupunkiseudun hyppynaruharrastajien opastuksella. Mukana tapahtumaa järjestämässä on myös Nordicjumproping.

Tapahtuma pitää sisällään ohjattuja hyppynarutyöpajoja, joissa hyppynarun eri osa-alueet käydään läpi monipuolisesti. Kaikissa työpajoissa lähdetään liikkeelle perusteista ja ne soveltuvat kaikenikäisille ja -kuntoisille hyppijöille. Työpajojen välissä tapahtuman järjestäjät opastavat hyppimisessä ja pitävät hyppynaruesityksiä.

Säähän sopivan liikuntavarustuksen lisäksi mukaan kannattaa ottaa oma hyppynaru, mutta sen puuttuessa saa tapahtumanjärjestäjiltä lainanaruja.

14:30-15:30 Pitkä naru ja Double Dutch
Pitkä naru on klassinen naruhyppelyn muoto, jossa kaksi henkilöä pyörittää yhtä (pitkää) narua päistä samalla kun kolmas hyppää sen yli. Double Dutchissa tilanne monimutkaistuu hieman, kun pyöritettäviä naruja onkin kaksi!

16:00-17:00 Nordicjumpropingin tanssi + hyppynaru
Nordicjumpropingin Anna ja Jutta opettavat yksinkertaisen hyppynarukoreografian musiikin tahtiin.

17:30-18:30 Temppuilua narulla
Millä eri tavoilla hyppynarun yli voikaan hypätä? Joillekin ehkä tuttu temppu, risti, jossa hypätään narun yli kädet ristissä, on vasta alkusoittoa loputtomalle temppujen valikoimalle. Hypätä voi myös esimerkiksi kädet selän takana tai jalkojen välissä, naru jonkun raajan ympärille kiedottuna, tai narun kahva kädestä irrotettuna.

19:00-20:00 Kuntohyppis
Narulla hyppiminen on fyysisesti rankkaa ja toimii siten erinomaisena liikuntamuotona kaikenkuntoisille. Tässä yhteistreenissä kaikki pääsevät kipuamaan sykealueensa äärirajoille ja harjoittelemaan fyysisesti haastavia temppuja ja hyppytekniikoita, kuten nopeushyppelyä ja tuplahyppyjä.

Lastenlehdon puisto
12.6.2023 klo 14-20

Maksuton tapahtuma