Valokuva re–creatures 2022, Mattatoio, Roma. Foto di Pietro Bertora e Andrea Pizzalis©️2022 Azienda Speciale Palaexpo

Himali Singh Soin & David Soin Tappeser: An Omniscience An atmos-etheric, transnational, interplanetary cosmist bird opera spanning seven continents and the many verses

Hesperianpuisto, 00260 Helsinki
Oopperan amfiteatteri

Runoutta ja musiikkia yhdistelevä konsertti on filosofinen oppitunti siitä, mitä on olla lintu.

Kansallisoopperan amfiteatterilla toteutettava esitys on filosofinen oppitunti siitä, mitä on olla lintu. Eeppistä runoutta ja omaperäistä musiikkia yhdistävä esitys kokoaa yhteen lapintiiran tarinoita, joka tekee kaikista eläimistä pisimmän vuosittaisen muuttomatkan. Tämä lintuooppera juhlii keveyttä, ajelehtimista ja ylikansallisuutta, samalla kun se suree kodin menetystä, nälkää ja yksinäisyyttä. Se ehdottaa ajelehtimista olemisen tapana ja ilmaa yhteisen polun tukena, yhdistäen tundran tropiikkiin. Esitys on osa Kuin kotonaan -näyttelyn ohjelmistoa. Himali Singh Soin on intialainen kirjailija ja taiteilija, ja David Soin Tappeser saksalaissyntyinen rumpali, säveltäjä ja performanssitaiteilija.

Esitystä edeltää taiteilija Camille Auerin vetämä lintukierros, joka virittää katsojat esityksen maailmaan. Lintukierrokselle on vapaa pääsy, mutta rajatun osallistumismäärän vuoksi ennakkoilmoittautuminen vaaditaan Kiasman verkkosivujen kautta.

Vapaa pääsy.