HOW radio: Global Club Nights – Aman Askarizad and Yunjia Liu – Catalysti

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Tässä jaksossa meillä on ilo saada vieraaksemme Yunjia Liu ja Aman Askarizad Catalystista. Catalysti on ylikulttuurinen taiteilijoiden verkosto, joka toimii aktivismin ja taiteen tekemisen välimaastossa.

Tässä jaksossa meillä on ilo saada vieraaksemme Yunjia Liu ja Aman Askarizad Catalystista. Catalysti on ylikulttuurinen taiteilijoiden verkosto, joka toimii aktivismin ja taiteen tekemisen välimaastossa.

Jaksossa keskustelemme siitä, miten he järjestävät näyttelyitä ja tapahtumia, edistävät jäsenten toimintaa, verkostoitumismahdollisuuksia ja työllistymismahdollisuuksia sekä tukevat tietojen vaihtoa sellaisten jäsenten välillä, jotka haluavat kehittää ammattiaan. Monimuotoisuus, osallisuus ja oikeudenmukaisuus ovat Catalystin perustavat periaatteet, jotka ohjaavat sen toimintaa. Luvassa on lämminhenkinen keskustelu Catalystin tekemästä tärkeästä työstä.

Aman Askarizad on taiteilija, joka työskentelee musiikin, performanssitaiteen, valokuvauksen ja kuvataiteen parissa. Taiteessaan hän keskittyy elementteihin, jotka tietoisesti tai tiedostamatta ohjaavat ja muokkaavat meitä. Tällaisia ovat esimerkiksi muisti, henkilökohtainen ja yhteinen historia sekä politiikka, jotka kaikki yhdistyvät yhdessä asiassa: identiteetissä. Hänen taiteellisen ilmaisunsa pääasiallisia materiaaleja ja menetelmiä ovat kuvat, kamera ja valokuvaus. Tällä hetkellä hän pyrkii luomaan taidehankkeita, jotka ovat kiinteässä yhteydessä sosiaaliseen ympäristöön ja tilaan. Askarizadille tällä hetkellä tärkeitä aiheita ovat identiteetti, maahanmuutto, kieli ja kansainvälinen kulttuuri, jotka liittyvät kaupunkikehitykseen ja julkisiin tiloihin.

Yunjia Liu on kitaristi, säveltäjä ja laulaja
Yunjia Liu (taiteilijanimeltään J. Hermit) tuntee syvää rakkautta ja vahvaa intohimoa musiikkia kohtaan ja nauttii joka hetkestä itsenäisenä taiteilijana. Hän on syntynyt Kiinassa ja suorittanut klassisen kitaran kandidaatin tutkinnon Melbournen yliopistossa Australiassa sekä kitarasolistin ja säveltäjän maisterin tutkinnon Detmoldin musiikkiyliopistossa Saksassa. Hän on asunut Suomessa heinäkuusta 2020 lähtien. Yunjia Liun musiikki on saanut syviä vaikutteita muun muassa minimalismin, taolaisuuden ja jinin ja jangin filosofiasta sekä luonnosta. Hänen poikkitaiteellisissa hankkeissaan on mukana muun muassa teatteria, tanssia, maalaustaidetta ja runoutta. Hänen musiikkityyliinsä nojaa vapaaseen improvisaatioon, maailmanmusiikkiin, kansanmusiikkiin, nykymusiikkiin, klassiseen musiikkiin ja elektroniseen musiikkiin. Hän on esiintynyt Saksassa, Ranskassa, Suomessa, Unkarissa, Englannissa, Australiassa ja Kiinassa.

Catalysti
Catalysti on vuonna 2013 perustettu ylikulttuurinen taiteilijoiden verkosto, joka edistää taiteilijoiden toimintaa, tapahtumia ja yhtäläisiä mahdollisuuksia sekä tukee verkostoitumista ja tiedon jakamista. Catalysti toimii taiteen tekemisen ja aktivismin välimaastossa ja on vahvasti sitoutunut edistämään osallisuutta ja tasa-arvoa.

HOW-radio
Helsinki Open Waves -radio, Caisa ja Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelma järjestävät yhdessä radiokeskustelujen sarjan otsikolla ”HOW-radio: Global Club Nights”. Siinä käsitellään suomalaista musiikkiteollisuutta kulttuurienvälisen yhteistyön näkökulmasta.

Keskusteluissa huomioidaan sekä muusikoiden että yritysten näkökulma ja käsitellään monimuotoisuutta neutraalissa ja turvallisessa tilassa.

Keskustelut käydään englanniksi.

Global Club Nights -liveklubitapahtumia järjestetään Caisassa kerran kuukaudessa! Lue lisää Caisan tapahtumakalenterista.

Helsinki Open Waves (HOW) on monikielinen, voittoa tavoittelematon ja yhteisölähtöinen foorumi, jonka tarkoituksena on harjoittaa ylipaikallista radio- ja äänilähetystoimintaa.

Lue lisää täältä: https://www.helsinkiopenwaves.com/