HOW radio: Global Club Nights – Violeta Simjanovska Ph.D.

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Tervetuloa Helsinki Open Waves -radion kolmannen kauden ensimmäiseen jaksoon! Tutustumme ulkomailla syntyneiden muusikoiden mahdollisuuksiin Suomessa. Vieraana Violeta Simjanovska.

Tervetuloa Helsinki Open Waves -radion kolmannen kauden ensimmäiseen jaksoon! Tutustumme ulkomailla syntyneiden muusikoiden mahdollisuuksiin Suomessa. Vieraana Violeta Simjanovska.

Muusikoiden moninaisuus on yksi sarjamme kantavista aiheista. Tässä jaksossa tarkastelemme taiteilijoiden työn yrittäjämäistä puolta Sibelius-Akatemian taidejohtamisen koulutusohjelman johtajan kanssa.

Tohtori Violeta Simjanovska on tehnyt tutkimusta ja työskennellyt taidehallinnon ja kulttuuripolitiikan alalla yli 25 vuoden ajan Euroopassa ja muualla maailmassa. Hän aloitti työuransa sähköinsinöörinä ja on työskennellyt sen jälkeen musiikkifestivaalin johtajana ja esittävän taiteen tutkimuskeskuksen johtajana. Hän on myös johtanut monia kansainvälisiä hankkeita ja toiminut asiantuntijana, lehtorina, professorina ja tutkijana 20 viime vuoden aikana – tämä heijastaa hänen kiinnostuksen kohteidensa ja työnsä painopisteiden kehitystä.

Tällä hetkellä hän työskentelee taidejohtamisen koulutusohjelman johtajana ja lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän toimii myös opettajana ja vierailevana professorina Belgradin taideyliopistossa ja Goldsmithin yliopistossa Lontoossa. Lisäksi hän toimii konsulttina ja kulttuuriasiantuntijana muun muassa Unescossa, Luova Eurooppa -ohjelmassa ja British Councilissa. Simjanovska on julkaissut yli 50 artikkelia, kirjaa ja tutkimusraporttia kulttuuripolitiikan, kulttuurihallinnon ja luovan teollisuuden alalta.

HOW-radio
Helsinki Open Waves -radio, Caisa ja Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelma järjestävät yhdessä radiokeskustelujen sarjan otsikolla ”HOW-radio: Global Club Nights”. Siinä käsitellään suomalaista musiikkiteollisuutta kulttuurienvälisen yhteistyön näkökulmasta.

Keskusteluissa huomioidaan sekä muusikoiden että yritysten näkökulma ja käsitellään monimuotoisuutta neutraalissa ja turvallisessa tilassa.

Keskustelut käydään englanniksi.

Global Club Nights -liveklubitapahtumia järjestetään Caisassa kerran kuukaudessa! Lue lisää Caisan tapahtumakalenterista.

Helsinki Open Waves (HOW) on monikielinen, voittoa tavoittelematon ja yhteisölähtöinen foorumi, jonka tarkoituksena on harjoittaa ylipaikallista radio- ja äänilähetystoimintaa.

Lue lisää täältä: https://www.helsinkiopenwaves.com/