HQFK & Illusia Sarvas & Jamie MacDonald – Kulttuurikaappi-festari

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Helsingin gueer-feministinen kuoro HQFK esittää vanhaa ja uutta kuoromusiikkia kansanlauluista euroviisuihin ja kuorolaisten omiin sävellyksiin ja sanoituksiin – aina queer-feministisellä otteella.

Helsingin gueer-feministinen kuoro HQFK esittää vanhaa ja uutta kuoromusiikkia kansanlauluista euroviisuihin ja kuorolaisten omiin sävellyksiin ja sanoituksiin – aina queer-feministisellä otteella.

Kuoroesitysten välissä päästään nauttimaan Illusia Sarvaksen ja Jamie MacDonaldin stand up -seteistä.

Kuoroa johtaa Kirsi Marttinen, kuoronjohtoa opiskellut pitkän linjan harrastajamuusikko, jonka kolmas kuoro HQFK on.

HQFK on esiintynyt erilaisissa omissa ja sateenkaariyhteisön tapahtumissa. Keväällä 2023 kuoro konsertoi yhdessä mm. Gaykuoro Out N’ Loudin, kvintetti The Friends of Dorothyn ja tallinnalaisen Vikerlased-kuoron kanssa Helsingissä ja Tallinnassa. Kuoro osallistui kesällä 2023 Various Voices -festivaaliin Bolognassa.

Illusia Sarvas on armoitettu trubaduuri, puolipäiväfeministi ja ihan tavallinen vaimo Vantaalta. Supermarketin sipsiosaston lisäksi Illusia on tuttu myös TV:stä (se 1900-luvun laite) sekä Helsingin queer-feministisen kuoron riveistä. Hänen tekstejään kuullaankin Malmitalolla myös kuoron tulkisemana. Illusia on Vuoden Stand Up Tulokas 2018, ja koomikkokollegat äänestivät hänet Nouseva kyky Jorma-palkinnon saajaksi vuonna 2019. Illusia on viidessä vuodessa lunastanut paikkansa suomalaisen queer-komiikan eturivissä sekä ammattilaisklubien kolmannelta riviltä.

Jamie MacDonald is pretty much the queerest comedian in Finland. He’s transgender, gay, kinky, and worst of all, Canadian. To keep things in balance Jamie is also a new dad and a fresh home loan payer. Jamie has been performing stand-up since 2011. He later started Feminist Comedy Night and Feminist Comedy Academy, paving the way for more diverse voices in Finnish stand-up. He is also one of the founders of the award winning drag-burlesque-comedy night Punch Up!

Tapahtuma on osa Kulttuurikaappi-festareiden ohjelmistoa. Kulttuurikaappi-festareilla sukelletaan tämän päivän viriiliin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuriin ja räväytetään kaappien ovet sepposen selälleen! Neljän festaripäivän aikana Malmitalossa on tarjolla mainio kattaus kaikkea leffoista drag-esityksiin!