Huolet hetkeksi poistaisin -konsertti

Myllykallionrinne 1, 00200 Helsinki
Lauttasaaren kirkko

Mieskuoro Naskalit ja lauluyhtye SEIM Ensemble yhdistävät voimansa kauniissa kevätkonserteissa Turussa ja Helsingissä huhtikuussa 2024.

Mieskuoro Naskalit ja lauluyhtye SEIM Ensemble yhdistävät voimansa kauniissa kevätkonserteissa Turussa ja Helsingissä huhtikuussa 2024. Kokoonpano todistaa, että miesäänillä saa aikaiseksi jotain herkkää ja kaunista - juuri parahiksi toivottamaan lämpimän vuodenajan tervetulleeksi.

Huolet hetkeksi poistaisin-konserteissa kuullaan sekä perinteisen että hieman modernimman musiikin nuorekasta tulkintaa. Tarjolla on teoksia meiltä ja maailmalta, aina ranskalaisesta rakkauslaulusta kotimaiseen popmusiikkiin. Kokoonpanojen ainutlaatuinen yhteissointi takaa kuulijalle unohtumattoman ja uniikin kokemuksen, joka taatusti herättää tunteita - myös positiivisia.

Konsertin teoksia johtavat Niklas Taanila sekä Riku Miettunen.

Konsertit kuullaan Turussa, Martinkirkossa perjantaina 5.4. kello 19.30 sekä Helsingissä, Lauttasaaren kirkossa lauantaina 6.4. kello 18.00.

Mieskuoro Naskalit

Turun NMKY:n Mieskuoro Naskalit yllättää kuulijansa – myös positiivisesti! Naskalit luo raikkaampaa kuvaa mieskuorosta instrumenttina. Naskaleiden Tuli kirkkoon miehet ja joulu -nimellä kulkevat joulukonsertit tavoittavat Turussa vuosittain tuhannen kuulijaa ja televisioidut esiintymiset joulurauhan julistuksissa saavuttavat sitäkin laajemman yleisön. Lisäksi Naskalit esiintyy säännöllisesti kevät- ja syyskonserteissa.

Tärkeä osa kuoron toimintaa ovat ulkomaanmatkat, joita Naskalit ovat tehneet viime vuosina muun muassa Makedoniaan, Tsekkeihin ja Puolaan. Kesäkuussa 2023 Naskalit voitti Grand Prix- ja Gold Band -palkinnot Bratislava Choir Festivalin kuorokilpailussa Slovakiassa.

Naskaleita johtaa vuodesta 2022 alkaen Niklas Taanila, turkulainen kuoronjohtaja ja musiikkikasvattaja. Taanila oli mukana perustamassa jyväskyläläistä Mieskuoro Alvaria ja johtanut vuosien varrella useita kuoroja Keski-Suomessa sekä Pirkanmaalla. Hän on toiminut myös laulajana ammattimuusikoista koostuvien Tampere Cappellan ja Kuninkaantien muusikoiden produktioissa. Vuoden 2021 lopulla hän liittyi musiikin ammattilaisista koostuvaan helsinkiläiseen Munx Gregoriana -vokaaliyhtyeeseen.

SEIM Ensemble

SEIM Ensemble on vuonna 2020 perustettu helsinkiläinen ryhmä vanhoja ystäviä ja muusikoita. Yhtyeen ohjelmisto kattaa kaikki historialliset periodit sisältäen niin miesäänillä laulettua sekakuororepertuaaria, uutta mieskuoromusiikkia kuin laulajien omaa tuotantoa.

Vuonna 2021 SEIM Ensemble palkittiin Leevi Madetoja -kuorokilpailun kansainvälisen sarjan toisella palkinnolla. Vuoden 2022 aikana yhtye vahvisti jalansijaansa suomalaisessa kuorokentässä  esiintymällä muun muassa Vaasan kuorofestivaaleilla, tehden oopperadebyyttinsä Musiikkitalossa Mozartin Taikahuilun mieskuorona sekä järjestämällä ensimmäiset omat konserttinsa.

Vuonna 2023 Tampereen Sävel palkitsi yhtyeen kansainvälisessä katselmuksessa kahdella kultaleimalla. Kuoron taiteellisena johtajana toimii jämsäläissyntyinen kuoronjohtaja Riku Miettunen. SEIM Ensemblen lisäksi Miettunen toimii Mieskuoro Alvarin taiteellisena johtajana sekä laulaa ammattikuoro Tampere Cappellassa.

Lauttasaaren kirkko

6.4.2024 
Klo 18-19.15

Liput konserttiin löydät Lyytistä: https://www.lyyti.fi/reg/HuoletHetkeksiPoistaisin

Liput 1.4. asti ennakkohintaan 20 € (aikuiset/eläkeläiset) ja 15 € (lapset/opiskelijat).
Liput 2.4. alkaen ja ovelta 25 / 20 €. Ostettuja lippuja ei voi palauttaa.