Huvilan avajaiset: Yeboyah, F, Hassan Maikal, Pesso, Yrjänä, Figaro, DJ Renaz Ebrahimi

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Huvilan avajaisia vietetään koko ilta juhlien ja tanssien, kun lavalle nousee nimekäs joukko maamme mielenkiintoisimpia R&B- ja hiphop-artisteja

Huvilan avajaisia vietetään koko ilta juhlien ja tanssien, kun lavalle nousee nimekäs joukko maamme mielenkiintoisimpia R&B- ja hiphop-artisteja, sekä muun muassa YleX:ltä tuttu DJ Renaz Ebrahimi. Musiikki teltassa raikaa klo 18–22.

Yeboyah
Yeboyah on helsinkiläinen hiphop-artisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka aloitti soolouransa vuonna 2017. Vuonna 2019 julkaistu debyytti-ep Elovena EP toi jo Emma-ehdokkuuden ja nosti Yeboyahin yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista Suomessa. Syksyllä 2021 ilmestynyt debyyttialbumi Perhosefekti vakiinnutti monipuolisen ja vahvaäänisen artistin paikan maamme kultuurikentällä, samana vuonna Helsingin Sanomat nosti Yeboyahin “Seuraa heitä vuonna 2021” -listalleen ainoana musiikkiartistina.

F
F on Emma-palkittu rap- ja R&B-artisti, jonka kolmas albumi Jos ilmestyi keväällä 2022. Musiikkinsa lisäksi F on saanut erityisesti kiitosta sensuroimattomasta tyylistään ja kyvystään uudistaa Suomen hiphop-kenttää ja sen kapeaa naiskuvaa. Debyyttialbuminsa Mä en oo viel tarpeeks iso F julkaisi keväällä 2019, kakkosalbumi Mä oon vapaa ilmestyi vuonna 2020.

Hassan Maikal
Hassan Maikal on upealla lauluäänellään ja kansainvälisellä soundillaan valloittanut rap- ja R&B-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha ilmestyi vuonna 2021. Muun muassa singlet Yksinäistä ja Hullu sisältänyt pitkäsoitto keräsi laajalti kehuja ja kahmi peräti neljä Emma-ehdokkuutta.

Pesso
Numeroihin mieltynyt Pesso solmi 33:n albumin sopimuksen Sony Musicin kanssa ja julkaisi 3.3.22 kolmannen albuminsa 33. Poikabändimusiikista sekä 2000-luvun alun hiphopista ja r&b:stä inspiroitunut albumi palkittiin Emma Gaalassa arvostetulla Kriitikoiden valinta -pystillä ja mm. Rumba hehkutti albumin post-Disney-maailmaa palkitsevan yllätykselliseksi. Pesso säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa musiikkiaan itse. Artisti on tehnyt aiemmin musiikkia myös muille artisteille ja ollut mukana tuottamassa esimerkiksi Pyhimyksen albumia.

Yrjänä
Kesällä 2022 debyyttisinglensä Ruudun taa julkaissut Yrjänä nousi omintakeisilla visuaalisilla kappaleellaan monien tietoisuuteen.Todellisena monilahjakkuutena tunnettu taiteilija kirjoittaa, tuottaa, äänittää ja miksaa kappaleensa itse. Debyyttialbumi Sulle rakas julkaistiin helmikuussa 2023. Yrjänä tunnetaan soolomateriaalinsa lisäksi huippuluokan tuottajana, jonka kädenjälkeen ovat luottaneet mm. Yeboyah, Isaac Sene, Hassan Maikal ja Sexmane. Artisti on lyhyen soolouransa aikana ehditty nähdä jo muun muassa Flow Festivalin ja  Ruisrockin lavoilla.

Figaro
Laulaja-lauluntekijä Figaro julkaisi kesäkuussa 2022 debyyttialbuminsa Näin mä haluun sut muistaa. Lukuisien eri artistien kanssa biisejä tehneen Figaron levyllä vierailevat Sexmane, Vesala ja ABREU. Etenee Recordsille levyttävä Figaro on musiikillinen monilahjakkuus, jonka herkkä tuotanto yhdistelee elementtejä eri genreistä.

DJ Renaz Ebrahimi
Renaz Ebrahimi on tullut suurelle yleisölle tutuksi toimittajana ja radiojuontajana sekä Mellow Yellow -kollektiivista, joka on ollut vahvasti rakentamassa turvallisempaa klubikulttuuria pääkaupunkiseudulle. Ebrahimin hiphop- ja R&B-painotteisten settien koukuttavina lisämausteina toimivat afrobeat- ja amapiano-soundit. Renazille on tyypillistä yhdistää keikkasetissään saumattomasti sekä uusia hittejä että vanhoja klassikoita.