Hyeena

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Hyeena on rituaali. Hyeena on manifesti. Hyeena on kapina.

Hyeena on rituaali. Hyeena on manifesti. Hyeena on kapina.

Hyeena on eläinmaailman hylkiö. Sitä on pidetty luonnonvastaisena, ja sen on sanottu pilkkaavan Jumalan luomistyötä, koska se ei ole kissa- eikä koiraeläin, mutta on silti molempia. Hyeenan tavoin muunsukupuolisuus herättää kummeksuntaa ja pelkoa vastustamalla binääriä ja normeihin asettumista.

Hyeena on koskettava, hauska ja kiimainen esitys binäärisen ja ei-binäärisen maailman yhteentörmäyksestä; Toiseudesta sekä kurittomasta ja fluidista sukupuolesta ja seksuaalisuudesta, jotka eivät taivu normeihin.

Esityksenä Hyeena muistuttaa eläintoverinsa tilkkutäkkimäistä turkkia: se on kudelma, jossa omaelämäkerrallisuus, teoria, myytit ja erilaiset esitysmuodot risteävät. Esitys raivaa vähemmistölle tilaa ja mahdollisuutta olla olemassa, tulla nähdyksi ja ymmärretyksi.

Hyeena on esitystaiteilija Vili von Nissisen ensimmäinen pitkä sooloteos.

Sisältöhuomiot: Esitys sisältää teatterisavua, voimakkaita valoja, voimakkaita ääniä, seksuaalista sisältöä ja kielenkäyttöä, joka saattaa häiritä herkimpiä katsojia.

Näyttämöllä: Vili von Nissinen
Teksti: Vili von Nissinen
Valo-, video-, ääni- ja tilasuunnittelu: Lauri Sirén
Kesto: n. 90 min
Ikäsuositus: 16+
Kieli: suomi

Tukijat: Taike – Taiteen edistämiskeskus, Kulttuurikeskus Caisa, Helsingin kaupunki, ESKUS – Esitystaiteen keskus, MadHouse Helsinki