Idän kyläjuhla

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Idän kyläjuhla tulee taas, viileämpänä kuin koskaan!

Idän kyläjuhla tulee taas, viileämpänä kuin koskaan!

Musiikkiherkuissa ei säästellä: lavalla nähdään Saimaa, Suistamon sähkö, Ya Tosiba sekä Knipi ja Daniel Stierncreutzin MusaCorner.

Saimaalta voi odottaa musiikin mestarikokkien parhaita annoksia, jossa hallitun progen, klassisen rockin, funkyn viihdemusan sekä klasarin superpyörteessä soi myös Suomi-iskelmän kaiho. Suistamon sähkö puolestaan puhaltaa varmalla otteella Stoan aukiolle etnoteknon pitelemätöntä energiaa. Ya Tosiban musiikki on voimakkaita ja shamanistisia alkuperäiskansojen perinteiden ja elektronisen musiikin kohtaamisia. Päivän päätteeksi päästään kokemaan Knipin ja hänen poikansa Danielin pandemian aikana eristäytyneitä suomalaisia videoiden välityksellä viihdyttänyt MusaCorner-konsepti livenä!

Nämä juhlat ovat elämys aisteille ja toukokuun parhaat bileet. Aukiolla voit fiilistellä myös metsäisissä tunnelmissa, nauttia ruoasta ja virittyä kevääseen monenlaisen tekemisen kautta.

Kutsumme mukaan itähelsinkiläisiä tekijöitä ja toimijoita luomaan juhlatunnelmaa kanssamme. Kysy lisää ja ilmoittaudu sähköpostilla 28.4. mennessä: [email protected]

Aikataulu:
Klo 14 Saimaa
Klo 15.15 Suistamon Sähkö
Klo 16.30 Ya Tosiba
Klo 17.30 Knipi & Daniel: MusaCorner

Saimaa on huippumuusikoista koostuva erityislaatuinen yhtye, joka ammentaa rohkeasti 60- ja 70-lukujen soundeista ja estetiikasta. Yhtyeen musiikki on vapautunutta, grandiöösiä ja ihanan rajoittamatonta. Saimaa on parhaimmillaan livenä, jolloin huippumuusikoiden uppoutuessa yhteissoittoon ja vuorojamitukseen ilmoille nousee yltäkylläisiä telepaattisia voimia. Yhtyeen pääasialliset säveltäjät Matti Mikkola ja Eppu Kosonen ovat suomalaisen musiikkikentän mestarikokkeja, jotka ovat tehneet hittejä monille tunnetuille artisteille. Saimaan musiikki on kuitenkin kaukana pop-musiikin laeista ja raameista – se on villi, värikäs ja yllätyksellinen kokemus, joka ei unohdu helposti.

Suistamon Sähkö on jotain uutta, vahva yhdistelmä teknoa ja etnoa – välitöntä esiintymisen riemua ja iloa joutumatta hulabaloon hetteikköön. Yhtye on oikeastaan aika mahdoton sanallistaa, mutta Mari Koppinen on Hesarin yhtyeen tuoreimman levyn arvostelussa onnistunut aika hyvin.

Ya Tosiba on azerbaidžanilaisen mystikon Zuzu Zakarian luoma musiikkiprojekti, joka yhdistelee alkuperäiskansojen kulttuurien ja elektronisen musiikin elementtejä. Zakaria on kenttätutkimuksissaan tallentanut perinteisiä meykhana-lauluja, azerbaidžanilaisia improvisoitua sanataidetta. Ya Tosiban musiikki on monipuolista ja voimakasta. Zakarian ja hänen musiikillisen kumppaninsa Tatu Metsätähden analogiset äänet muodostavat yhdessä hypnotisoivan kokonaisuuden, joka on samanaikaisesti sekä nostalgisen menneisyyden että futuristisen tulevaisuuden ilmentymä. Ya Tosiba ei kumarra trendejä tai 4/4 rytmejä, vaan tarjoaa villejä ja vaarallisia tunteita, jotka tarttuvat kuulijaan kuin taika.

Egotripin perustajajäsen Knipin ja hänen poikansa Danielin keväällä 2020 startannut MusaCorner-videosarja sai suuren suosion eristysaikana, ja nyt he tuovat konseptin elävän yleisön eteen ainutlaatuisilla duo-keikoilla. Keikoilla kuullaan Knipin soolomateriaalia sekä hänen mm. Anna Puun, Irinan ja Jonna Tervomaan tunnetuksi tekemiä kappaleitaan. Neljällä Emmalla palkittu artisti on julkaissut viime vuosina kaksi pitkäsoittoa, joista viimeisin "Valoilmiöitä" ilmestyi viime keväänä.

Millaisia ovat Puotilan metroaseman sekä Stoan ja Puhoksen alueet 2030 -luvulla?

Stoan, Puhoksen ja Puotilan metroaseman korttelit uudistuvat! Tule keskustelemaan arkkitehtien ja kaupunkisuunnittelijoiden kanssa ja kommentoi esillä olevia alustavia suunnitelmia.