Idän kyläjuhla

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Idän kyläjuhla tulee taas, viileämpänä kuin koskaan!

Idän kyläjuhla tulee taas, viileämpänä kuin koskaan!

Musiikkiherkuissa ei säästellä: Stoan aukion lavalla nähdään Saimaa, Suistamon sähkö, Ya Tosiba sekä ravintola Skuttassa Knipin ja Daniel Stierncreutzin MusaCorner.

Tapahtuman juontavat Itäkuskus stand up -klubeista tutut koomikko Mebe ja ComedyFabe.

Klo 14.00 Saimaa
Klo 15.15 Suistamon Sähkö
Klo 16.30 Ya Tosiba
Klo 17.30 Knipi & Daniel Stierncreutzin MusaCorner

Saimaalta voi odottaa musiikin mestarikokkien parhaita annoksia, jossa hallitun progen, klassisen rockin, funkyn, viihdemusan sekä klasarin superpyörteessä soi myös Suomi-iskelmän kaiho. Suistamon sähkö puolestaan puhaltaa varmalla otteella etnoteknon pitelemätöntä energiaa. Ya Tosiba - azerbaidžanilaisen mystikon Zuzu Zakarian musiikki yhdistää alkuperäiskansojen ja elektronisen musiikin elementtejä. Päivän päätteeksi kuullaan Knipin ja hänen poikansa Danielin pandemian aikana eristäytyneitä suomalaisia videoiden välityksellä viihdyttänyt MusaCorner-konsepti livenä!

Nämä juhlat ovat elämys aisteille ja toukokuun parhaat bileet. Aukiolla voit fiilistellä myös metsäisissä tunnelmissa, nauttia ruoasta ja virittyä kevääseen monenlaisen tekemisen kautta.

Kutsumme mukaan itähelsinkiläisiä tekijöitä ja toimijoita luomaan juhlatunnelmaa kanssamme. Kysy lisää ja ilmoittaudu sähköpostilla 28.4. mennessä: [email protected].

Lisäksi Stoan aukiolla ja aulassa

Miniatyyri tammilehto
Ajan saatossa Helsingistä ovat tammilehdot kadonneet. Stoan aukion miniatyyri tammilehdossa kasvaa metsistä vähentyneitä lehtipuita kuten tammia, lehmuksia, jalavia ja pähkinäpensaita. Maannosta peittää kuivan lehdon aluskasvillisuus sekä karike ja lahopuu. Stoan aukion miniatyyrilehto on palapelin pala menneestä ajasta ja mahdollisesta tulevasta. Suunnittelu ja toteutus Antti Annanpalo

Sukupuuttoon kuolleiden lintujen metsä on Kasperi Laineen ääni-installaatio, jota kuullaan osana miniatyyri tammilehtoa. Aukion kupolikasvihuoneeseen rakentuu metsän äänistä koostuva äänimaisema, jossa pääosaa esittää eri sukupuuttoon kuolleiden lintulajien taltioidut laulut ja viserrykset.

klo 14.30-17.30 Kiksu -klovni
Valmistaudu kohtaamaan karismaattinen, naiivi ja ehkä vähän kreisi Kiksu -klovni, joka ei pelkää kohdata kaikenikäistä yleisöä vaan hän siirtyy suvereenisti tunnelmasta toiseen. Kiksun erityisalaa ovat slapstick, fyysinen komedia, akrobatia ja improvisaatio. Klovnerialla on parantava voima, jolla voi kääntää kiperätkin asiat positiivisiksi. Oletko valmis?

Enrique Salas on monipuolinen sirkuksen ammattilainen, joka opettaa ja toimii esiintyvänä taiteilijana. Alun perin Chilestä kotoisin oleva Enrique on nähty lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla. Hän on kokenut opettajana ja on työskennellyt monien eri kohderyhmien kanssa, pakolaisista vauvaperheisiin ja senioreihin.

Klo 14-17

Satumaan Dynamo: Bike Kitchen
Tule huoltoa kaipaavan pyöräsi kanssa telttakatokseemme, niin laitetaan se yhdessä kuntoon!

Satumaan Dynamo on yhteisöllinen pyöräpaja Roihuvuoressa. Järjestämme pyöräilykulttuuria edistäviä tapahtumia ja pyöräretkiä, mutta pääasiallinen toimintamuoto on torstaisin järjestettävä bike kitchen, jolloin verstaamme työkalut ovat kaikkien käytettävissä, ja me neuvomme ja avustamme pyörien huollossa.

Elävät tatuoinnit
Anna kukkien kiivetä ihollesi, ja opi taiteilemaan tatuointeja aidoista kasveista. Koristaudutaan yhteiseen juhlaan keväisistä väreistä ja muodoista lumoutuen. Pajassa hyödynnetään hävikkikukkia ja heräävän luonnon upeita antimia.
Ohjaajat: Jenni Vilander ja Marja Koskela

Tiskirättigrafiikkaa
Kauneus piilee arjen yksityiskohdissa, kun tiskirätti taipuu taiteen materiaaliksi! Tule fiilistelemään herkullisia muotoja ja värejä, ja paina itsellesi taiteellinen tiskirätti. Voit työskennellä valmiilla muodoilla kollaasinomaisesti tai tehdä omat painolaattasi.
Työpajassa vedostetaan taidegrafiikan prässin avulla kohopainografiikkaa tiskirätille. Tiskirätin saa mukaansa.
Ohjaaja: Greta Salonen