Idän kyläjuhla: Memmuchi, M ja 22-Pistepirkko

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Kevät alkaa jälleen kerran Idän kyläjuhlissa! Stoan aukiolla esiintyvät afrobeatin nouseva tähti Memmuchi, mystisen haikeuden tulkitsija M ja legendaarinen 22-Pistepirkko. TT-1000 tarjoilee huimaa katusirkusta - ja Stoan aukio täyttyy monenlaisesta keväisestä tekemisestä.

Kevät alkaa jälleen kerran Idän kyläjuhlissa! Stoan aukiolla esiintyvät afrobeatin nouseva tähti Memmuchi, mystisen haikeuden tulkitsija M ja legendaarinen 22-Pistepirkko. TT-1000 tarjoilee huimaa katusirkusta - ja Stoan aukio täyttyy monenlaisesta keväisestä tekemisestä.

Memmuchi on toistaiseksi tunnetumpi toisessa kotimaassaan Nigeriassa kuin Suomessa. Hän kirjoittaa itse afrobeats-biisinsä ja laulajana häntä verrataan sekoitukseksi Toni Braxtonia ja Miriam Makebaa.

M. eli Minja Koski on omintakeisella ilmaisullaan lunastanut paikkansa suomalaisen pop-skenen kiinnostavimpien artistien joukossa. Keikoilla Kosken lisäksi nähdään tuttuun tapaan kaikilla viidellä albumilla vaikuttaneet tuottaja-muusikko Miikka Ahlman sekä muusikot Aleksi Kaufmann, Jussi-Pekka Parviainen ja Simo Saukkola.

22-Pistepirkko kuuluu maan arvostetuimpiin bändeihin. Yhtye on ponnistanut Suomen pop-rock-skeneen Utajärveltä. Trioon kuuluvat P-K Keränen (laulu, kitara, koskettimet ja ohjelmointi), Espe Haverinen (rummut ja laulu) ja Asko Keränen (basso, koskettimet, ohjelmointi ja laulu)

TT-1000 : Lähde matkalle aikakoneella eri ulottuvuuksiin! Tulevaisuuden katusirkus on täällä. Mitä syntyy kun yhdistetään vipulautahyppyjä, pomppivia esineitä ja pala värikästä hulluutta? Eri ulottuvuuksista voimaa ja mitä oudoimpia hahmoja ammentava sirkusteos vie katsojan ihmeelliselle aikamatkalle. Suomen värikkäin sirkusduo takaa eeppisen menon!

Aikataulu
16–16.45
Memmuchi, suomalais-nigerialainen afrobeatin sielukas lauluntekijä.

16.45–17.15
Katusirkus TT-1000

17.15–18.00
M, laulaja-lauluntekijä.

18.00–18.30
Katusirkus TT-1000

18.30–19.30
22-Pistepirkko, Suomen autotallirockin kummisedäksi kutsuttu legendaarinen yhtye.

Tapahtuman juontaa upea MakeSomeNoise-kaksikko Noor Assad & Angela Musse.

16-19 Työpajoja ja esittelypisteitä Stoan aukiolla:

Satumaan Dynamo: Bike kitchen
Satumaan Dynamo on yhteisöllinen pyöräpaja Roihuvuoressa. Nyt tuomme Bike kitchenin Idän kyläjuhlaan – tule siis huoltoa kaipaavan pyöräsi kanssa telttakatokseemme, niin laitetaan se yhdessä kuntoon!

Camera obscura -festariteltta
Työpajassa rakennetaan yhdessä taiteellinen festariteltta! Teltan sisälle rakennetun camera obscuran avulla koet valokuvan ihmeen, kun pimennetyn teltan sisälle heijastuu Stoan aukion säpinää. Myös teltan ulkopuoli koristellaan juhlakuntoon yhteisvoimin. Lopputuloksena on kesän jännittävin festariteltta!
Ohjaajat: Satu ja Verna /Seikkailutaidekoulu

Mainiot muistikirjat
Muistikirjan sivujen väliin mahtuu monenlaista asiaa salaisuuksista sarjakuviin. Työpajassa tehdään ylijäämänahkapaloista taskuun mahtuva muistikirja, jonka sivujen täytyttyä kansien väliin voi vaihtaa uudet paperit. Nahkamateriaalin tarjoaa huonekaluvalmistaja Hakola. Työpaja soveltuu yli kymmenvuotiaille.
Ohjaaja: taidekasvattaja Greta Salonen

Kevään villit yrtit
Tiesitkö, että lähiluonto on täynnä ruoka-aineita? Villiyrttipisteellä tutustutaan luonnon ihanaan makumaailmaan, opetellaan tunnistamaan yrttejä ja saadaan vinkkejä niiden hyödyntämiseen.
Ohjaaja: luonto-opettaja Mari Salhlsten.

Itäkeskuksen kirjaston ständillä pääset tekemään Itä-Helsinki -aiheisia rintanappeja sekä lainaamaan aineistoa. Paikalla myös kirjastofillari!

Mukana myös African Care, Kulttuuripaja Kupla ja muita paikallisia toimijoita.
Ravintola Box Stoa herkkuineen ja virvokkeineen on auki tilaisuuden ajan.