Ihan tanssissa! – Helsinki-päivä Stoassa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Helsinki-päivänä Stoassa ollaan ihan tanssissa, kun Stoan aukio muuntuu idän suurimmaksi tanssilavaksi!

Helsinki-päivänä Stoassa ollaan ihan tanssissa, kun Stoan aukio muuntuu idän suurimmaksi tanssilavaksi!

Aukiolla liikutaan lajista toiseen: perinteisistä lavatansseista, hip hopin kautta latinalaisamerikkalaisiin tunnelmiin ja salsaan. Lavalla Dallapé, SOFA, Ramithawi ja Break the Fight, mukana tanssittajia, shuffle-opastusta ja työpajoja. Tapahtuman juontaa Ernest Lawson.

Tule mukaan idän tanssittavimpaan tapahtumaan!

Klo 14.00
Dallapé

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on Suomen merkittävin ja Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri. Dallapé on tehnyt lukemattomasta määrästä suomalaisten lauluntekijöiden kappaleita ikivihreitä ja tuonut kansainväliset omien aikojensa huippuhitit kotimaisen yleisön kuultaviksi. Dallapé on levyttänyt säännöllisesti toimintansa alusta asti ja tehnyt kotimaan lisäksi vierailuja myös ulkomaille.

Klo 15.20
Ramithawi

Ramithawi on venezuelalais-syyrialainen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikki yhdistelee latinalaisamerikkalaisia ja arabialaisia elementtejä. Ramithawin, perkussionisti Jani Lehtioksan ja basisti Javier Sánchez Pérezin muodostamalta triolta ei puutu rytmiä, tunnetta tai taikaa.

Klo 16.30
SOFA

SOFA on huikean energisisistä liveistään ja erittäin tarttuvista biiseistään tunnettu Fanni Noroilan ja Sonja Kuittisen muodostama rapduo. SOFA on riemastuttanut yleisöä räppäämällä asioista, joista hiphop-kulttuurissa ei juuri ole ennen puhuttu. Teatterikorkeakoulussa toisiinsa tutustuneen parivaljakon debyyttialbumi BFF ilmestyi helmikuussa 2020. Sen lisäksi yhtye on julkaissut kaksi EP:tä ja nipun singlejä, joilla se on räpännyt niin kuukautisista kuin legginseistäkin ja tasapainoillut riemukkaasti yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja hauskanpidon välillä.

Klo 14.50–15.10 & 16.00–16.20
Break the Fight! Show Case

Break the Fight! tuo Stoan Helsinki-päivään energisen ja osallistavan Show Case battlen ja ringittelyä. DJ ja beatboxaaja Niko Nova soittaa breakseja. Esiintymässä ovat neljä breikin parhaimmistoon kuuluvaa breikkaria, jotka esittävät Show Case Battlen ja osallistavat breaking cypheriin eli breikkirinkiin oppimaan liikkeitä. Mukana Suomen breikin maajoukkueesta Kimmo “Haiku” Korpela, ruotsalainen Pontus ”P-Tech” Linder, amerikkalainen Joseph "Ninjong" Lu ja ukrainalainen Roman ”Tino” Tinovskyi.

Klo 17.10–17.30
Tervetuloa shufflaamaan!

Tämä tanssilaji on monelle tuttu festareilta ja sosiaalisesta mediasta. Nopeat ja näyttävät jalkaliikkeet ovat syy miksi lajiin jää koukkuun. Tämä on laji, johon kenen tahansa on helppo hypätä mukaan tanssitaustasta, iästä tai sukupuolesta huolimatta. Opastusta vetää Jennie K, Shuffle Studio FI -tanssikoulun omistaja.

Klo 14-17
Säihkyvät tanssihatut!

Tervetuloa DIY-pajaan tekemään itsellesi tai kaverillesi kimalteleva ja taianomainen discotötterö, joka vie koko mielen ja kehon tanssimaan! Loihdi tanssihattuusi vaikkapa tyylikkäästi liehuvat nauhat tai hauskat rusetit. Non-stop-pajan vetää Hupsansaa ry:n discodesignasiantuntijat.

Skuttan terassi on avoinna klo 13.00–18.00 – grilli on jälleen kuumana ja juomat kylminä!

Ravintola Skutta viettää terassin avajaisia la 11.6. klo 12.00 alkaen. Esiintyjinä äänitaitelija Tatu Rönkkö, Dj Borzin sekä Kari Tapiiri.

Huom! Mikäli sääennuste lupaa sadetta tapahtumapäiväksi, ohjelmisto siirretään sisätiloihin.