Ihan tanssissa! – Helsinki-päivä Stoassa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Helsinki-päivänä ollaan taas ihan tanssissa, kun Stoan aukio muuntuu idän suurimmaksi tanssilavaksi!

Helsinki-päivänä ollaan taas ihan tanssissa, kun Stoan aukio muuntuu idän suurimmaksi tanssilavaksi!

Kesäilta vie tunnelmasta toiseen eikä jätä ketään kylmäksi. Illan avaa sielukkain sävyin tanssilavojen toivotuin tähti Kyösti Mäkimattila yhdessä Varjokuva-yhtyeen kanssa. Bomba Buenan kahdeksanhenkisen kokoonpanon myötä aukiolle iskeytyvät suoraan Havannaan vievät kuubalaiset rytmit. Lopuksi sukelletaan rapin ja r’n’b:n pehmeisiin aaltoihin Emma-palkitun F:n kanssa.

Klo 17.00 Kyösti Mäkimattila & Varjokuva
Klo 18.15 Bomba Buena
Klo 19.30 F

Tapahtuman juontaja, näyttelijä Dennis Nylund ponnahti koko kansan tietoisuuteen Putouksen 13. kaudella. Hän voitti hahmokilpailun diskotanssiopettaja Folke Rundqvist -hahmollaan. Nylund on tuttu Helsingin Svenska Teaternin lavalta sekä monista TV- ja elokuvarooleista. Dennis on toiminut TV-ohjelma Pakko Tanssia tuomarina ja hän on voittanut breakdancen maailmanmestaruuden.

Bändien vaihtojen aikana mennään porukalla tanssija/koreografi Jussi Väänäsen kanssa vanhoja ja uudempia muotitansseja - letkistä, tiputanssia, macarenaa sekä tietenkin flossataan ja shufflataan.

Mukana tapahtumassa myös kukkataiteilija Hanna Piippo, jonka käsissä ja opastuksella syntyvät kauniit kukkaseppeleet ja vieheet, joissa tanssin pyörteisiin käydään vielä asteen juhlavammassa tunnelmassa.

Galleria Kasvihuoneen järjestämässä Kreisihortoilupajassa avaudutaan kaupungin toisinhavainnoimiseen kasvioppaan johdolla. Työpajassa pääset tutkimusretkelle lähiympäristöön yhdessä kasvin taimen kanssa. Voit jakaa kokemuksesi kuvallis-sanallisesti yhteiseen kreisihortoilupäiväkirjaan. Lopuksi saat kasvioppaan mukaasi johdattamaan sinua yhä uusiin hortoiluihin.
Työpaja sopii kaikille kaupunkiuteliaille, mitään ennakkotaitoja ei tarvita.

Tämä on tanssiinkutsu, josta ei kannata kieltäytyä! Mukaan mahtuvat niin parkettien partaveitset kuin askelten alkeita opettelevatkin.

Aukiolle rakennetaan Juhlaviikkojen ikonisen konserttipaikan Huvilan vanhoista terassilaudoista tanssilava Helsinki-päivän kunniaksi.

Tule mukaan idän tanssittavimpaan tapahtumaan!

Ravintoa Skuttassa grilli kuumana ja juomat kylminä!

--

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva
”Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja ja biisintekijä sekä kirjailija ja runoilija. Hän nousi koko kansan tietoisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailusta, jossa hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013.

"Liki 200 keikan vuosivauhdilla keikkaillut Kyösti Mäkimattila on yksi tanssilavojen suosituimmista ja toivotuimmista iskelmätähdistä. Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja esiintyvän taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön." – Taija Holm

Orquesta Bomba Buena
Bomba Buena tuo Kuuban Stoaan! Kuukausittaisesta Bomba Buena Social Clubistaan tunnettu kuubalaisen musiikin tehopumppu tanssittaa Helsinki-päivänä kahdeksanhenkisellä kokoonpanolla. Kahden laulajan, kahden trumpetistin, kahden lyömäsoittajan sekä pianon ja basson mehukas rytmi pursuaa kuubalaista elinvoimaa, joka täyttää energialla ja menee helposti jalan alle. Tervetuloa musiikilliselle äkkilähdölle Havannaan!

Mukana tanssimassa Friday Salsa Sessionin upeat tanssiparit.

F
F on Emma-palkittu rap/r’n’b-artisti, jonka kolmas albumi Jos ilmestyi keväällä 2022. Artisti kuvailee kokonaisuutta tähän astisista julkaisuistaan kevyimmäksi ja toiveikkaimmaksi, vaikka temaattisesti albumi kiertyykin luopumisen ympärille. Räppärinä tunnettu tekijä sukeltaa Jos-albumilla syvälle r’n’b-ilmaisuun, pyrkien törmäyttämään lapsuuden suosikkigenreään ja millenium-estetiikkaa tämän päivän soundien kanssa.

“Halusin kertoa albumilla ne tarinat, joita en aiemmin kertonut, koska en pitänyt niitä hiphopin kontekstissa kiinnostavana. Halusin kertoa ne sillä mulle rakkaimmalla pehmeällä ja vaaleanpunaisella r&b-saundilla. Halusin tutkia mun feminiinistä puolta ja tyttöyttä.”

--

Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Tapahtumasäätiön kanssa.

Mikäli sääennuste lupaa sadetta tapahtumapäiväksi, ohjelmi