Valokuva Forum Box (c) Ilya Orlov

Ilya Orlov: God Out of a Washing Machine

Ruoholahdenranta 3 a, 00180 Helsinki
Forum Box

God Out of a Washing Machine (Jumala pesukoneesta) on helsinkiläisen taiteilija Ilya Orlovin ensimmäinen laaja soolonäyttely.

God Out of a Washing Machine (Jumala pesukoneesta) on helsinkiläisen taiteilija Ilya Orlovin ensimmäinen laaja soolonäyttely.

Uudessa näyttelyssään Orlov vie tavaramerkikseen muodostuneen strategian – perinteisten näyttelymuotojen hakkeroinnin, nykytaiteiden kliseillä leikittelyn, taidejargonin runollistamisen – entistäkin pidemmälle. Soolonäyttely muistuttaa enemmän keskenään yhteensopimattomien taiteilijoiden yhteisnäyttelyä, teoksia normaalisti selittävät näyttelytekstit muuttuvat itse teoksiksi, ja näyttelyn kuvaus on niin mutkikas esimerkki ”international art Englishiä”, että lukija muistelee kaiholla e-flux -ilmoitusten selkokieltä.


Näyttelyyn sisältyy maalauksia, litografioita, akvarelleja, mekaaninen veistos, tekstipohjaisia ja readymade-teoksia, valokuvia ja installaatio.

 

Ilya Orlov (s. 1973) on Suomessa pysyvästi vuodesta 2015 asunut taiteilija, teoreetikko, toimittaja ja Kuvataideakatemian väitöskirjatutkija. Orlov toimittaa Suomessa julkaistavaa, sitoutumatonta kansainvälistä sodanvastaista taidejulkaisua Shy Plumber, joka esittelee sodanvastaisia ja Putinin-vastaisia taiteilijoita Suomesta ja maailmalta.

 

Forum Box

13.1.–5.2.2023 päivittäin klo 12–17

Vapaa pääsy