Valokuva Jenny Sundby

Jóhan Martin Christiansen: Relief

Työpajankatu 2 B, rakennus 7, 3. krs, 00580 Helsinki
Kohta

Kohtan studiossa alkaa uusi pohjoismaisia nousevia taiteilijoita esittelevä näyttelysarja, jonka avaa viimeaikaisilla teoksillaan Jóhan Martin Christiansen.

Kohtan studiossa alkaa uusi pohjoismaisia nousevia taiteilijoita esittelevä näyttelysarja, jonka avaa viimeaikaisilla teoksillaan Jóhan Martin Christiansen

Ensimmäinen näyttelyiden sarjaan valittu taiteilija on Jóhan Martin Christiansen (Färsaaret, 1987, asuu Kööpenhaminassa), joka opiskeli Malmön taideakatemiassa ja on toiminut aktiivisesti sekä Tanskan että Färsaarten taidekentillä. Christiansenilta on nähty aiemmissa näyttelyissä muun muassa veistoksia ja paperille toteutettuja teoksia, mutta toistuva osa hänen taiteellista praktiikkaansa ovat pigmentoidut kipsireliefit, jotka perustuvat hylättyjen pahvipakkausten osista otettuihin muotteihin.

Christiansenin näyttely Relief – taas ytimekäs ja moniselitteinen nimi – koostuu valikoimasta näitä valoksia sarjasta Leave Me Breathless (2023–24), josta on nähty teoksia aiemmin Ole Vinter Roomissa ja Danske Grafikeres Husissa Kööpenhaminassa. Teosten pinkki on maanläheinen ja intensiteetiltään vaihteleva. Osa teoksista on ripustettu friisinkaltaiseksi sommitelmaksi korkealle näyttelytilan seinille.

 

Kohta Taidehalli

11.4.-12.5.2024

Vapaa pääsy