Valokuva Ville Juurikkala

Jake and Rambling Blade

Helsinginkatu 15, 00500 Helsinki
Tenho Restobar

Vahvoilla bluegrass- ja country-vaikutteilla leikittelevä kotimainen americana-yhtye

Vahvoilla bluegrass- ja country-vaikutteilla leikittelevä kotimainen americana-yhtye Jake and Rambling Blade on perustettu vuoden 2021 alussa mutta bändi koostuu hyvinkin kokeneista konkareista. JRB:n jäsenet ovat aiemmin soittaneet hyvin erityyppisissä bändeissä, mutta kaikkia bändin miehiä yhdistää rakkaus country ja bluegrassmusiikkiin.

Multi-instrumentalisti Frankenhaeuser (laulu, kitara, banjo) on JRB:n sydän – kaikki yhtyeen materiaali on hänen kirjoittamaa ja säveltämää. Sovituksista vastaa koko yhtye. Frankenhaeuser oli mukana aikoinaan 90-luvulla folk-yhtyeessä Gjallarhorn.

Kokoonpanossa soittavat Frankenhaeuserin lisäksi trash metal -yhtye Finault Assaultista tuttu Anders “Asa” Nyman (lap-steel ja akustinen kitara) ja Don Huonojen Jukka Puurula (kontrabasso).

Kesä 2022 oli JRB:n ensimmäinen keikkakesä ja yhtye soitti noin 20 keikkaa ympäri Suomea (mm. Kaustinen Folk, Kihaus Folk, Tuusulan Krapin Paja) ja juuri soittoilo on paras kuvaus yhtyeelle. Vanhat konkarit ovat löytäneet uuden vaihteen bluegrassin, countryn ja Americanan inspiroimana ja tämä näkyy ja tuntuu erityisesti yhtyeen live-esiintymisissä. Keikat tarjoavat vauhtia, tunnelmaa ja herkyyttä, jotka varmasti välittyy jokaiselle kuulijalle!

Tenho Restobar

26.6.2024
Klo 20-21

Vapaa pääsy