Valokuva juhlat yms

Joni Ekman Group, Juhlat, Plastic Tones

Sörnäisten rantatie 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki
Tiivistämö

keikalla: Joni Ekman Group, Juhlat, Plastic Tones (K18)

Kolmen räväkän bändin keikkailta tarjoilee tiukkaa jytää ja kuumia tunteita.

Joni Ekman group: Rock-kentän väsymätön ahertaja Joni Ekman on tamperelaistunut rock-muusikko Somerolta. Vuoden 2020 ”Sinulle…” menestyslevyn jälkeen Joni alkoi työstää tähänastisen uransa kunnianhimoisinta albumia. Välityönä tehty, suuremmalta yleisöltä piiloon jäänyt ”Minulle…” albumi antoi viitteitä tulevasta muttei aivan paljastanut kaikkea. Nyt on vettä virrannut Tammerkoskessa ja tässä se on: EkMania!
Se on herkkä, rehellinen, raju ja raikas. Täydellistä musiikkia jokaiselle viikonpäivälle.
Uudessa livekokoonpanossa, Joni Ekman Groupissa, mukana musisoivat Sini Suvanto ja Kalle Stenvik. Joni esiintyy Groupin lisäksi myös soolona.

Juhlat: 2000-luvun alun radiohiteistä, vahvoista teksteistä sekä amerikkalaisesta aikuisrokistakin inspiraatiota ammentava indiepop-yhtye Juhlat on kipuamassa kotimaisen indiemusiikkikentän keskiöön. Yhtyeen viime syksynä julkaistusta "Näättekö tekin tätä unta?" -debyttiialbumista kirjoitettiin Soundissa mm. seuraavaa: ”Vaikka Juhlien ote on äärimmäisen huolellinen ja melodiat tarkasti aseteltuja, on ilmaisussa myös veikeää spontaaniuden tuntua. Se kiteytyy etenkin laulaja-kosketinsoittaja Oona Laineeseen, jonka jazzahtava ääni korostaa sävelkulkuja kuuliaisilla mutta irtonaisilla painotuksilla.” (Hannu Linkola, Soundi 10/2022) Levyn julkaisua juhlittiin loppuunmyydyssä Semifinalissa.

Plastic Tones: Vuodesta 2015 alkaen Suomessa ja Euroopassa keikkaillut helsinkiläisyhtye Plastic Tones julkaisee esikoisalbuminsa japanilaisen Vox Populin kautta helmikuussa. Wash Me With Love mini-LP:n (Svart Records, 2017) ja useamman vinyylisinglen jälkeen hiljaiseloa viettänyt yhtye toimittaa nyt levyllisen raikasta, kitaravetoista powerpoppia vahvoilla synapop- ja discomausteilla. 
Vaikutteikseen yhtye listaa The Shivversin ja Blondien, The Ramonesin ja Brian Enon, Thin Lizzyn ja The Rolling Stonesin. Vaikka levyn soundi kallistuu yhä voimakkaammin tanssimusiikin suuntaan, yhtyeen jäsenten tausta punkissa ja hardcoressa toteutuu edelleen DIY-eetoksessa. Levy on äänitetty Helsingin treeniksillä vuosien 2020–2021 aikana yhtyeen pitkäaikaisen ystävän, monitaituri Ville Valavuon kanssa.


Aikataulu:
19:00 0vet
20:00 Plastic Tones
21:00 Juhlat
22:00 Joni Ekman group