Jonna Tervomaan Suljettu Sydän, STINAKO

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Jonna Tervomaan suuri juhlavuosi saa huipennuksen Helsingin juhlaviikoilla

Suomalaisten kansallisessa alitajunnassa vuodesta 1983 musisoineen Jonna Tervomaan suuri juhlavuosi saa huipennuksen Helsingin juhlaviikoilla, kun rakastettu artisti palaa Huvilan lavalle ja nostaa konserttinsa keskiöön suurimmat klassikkonsa. Tammikuussa 50 vuotta täyttänyt artisti juhlistaa tänä vuonna myös laulunkirjoittajan uraansa ja aikuisiän debyyttialbumin (Jonna Tervomaa, 1998) 25-vuotisjuhlia sekä Syksyn sävelestä 1983 alkanutta 40-vuotista julkista laulajan uraansa.

Tervomaa oli bändeineen luomassa 2000-luvun taitteessa uudenlaista suomirock-soundia ja nyt on sen arvonpalautuksen aika. Pitkästä aikaa yleisön eteen kitaravetoisen yhtyeensä kanssa palanneen Tervomaan Suljettu Sydän -yhtyeessä soittavat Jussi Jaakonaho (kitarat), Juha Kuoppala (koskettimet), Jonne von Hertzen (basso) ja Juho Viljanen (rummut ja perkussiot).

Illan ensimmäinen esiintyjä STINAKO, eli Teosto-palkittu laulaja-lauluntekijä Stina Koistinen, tekee pysähdyttävän kaunista musiikkia. Hänen debyyttialbuminsa Ikuisuus oli ehdolla arvostetun pohjoismaisen Nordic Music Prize -palkinnon saajaksi. Loppuvuodesta julkaistulla kakkosalbumillaan Ghostina STINAKO esitteli muistojensa raunioissa asuvan Ghostina-haamun. Helsingin Sanomien kriitikko Mari Koppisen vuoden parhaaksi valitsema albumi on kaunis kokoelma noista raunioista kasvaneita lauluja.