Valokuva Somnium Ensemble (c) Lilja Palmgren

J.S. Bach: Johannes-passio

Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki
Temppeliaukion kirkko

HCO & Somnium Ensemble – J.S. Bach: Johannes-passio

HCO & Somnium Ensemble – J.S. Bach: Johannes-passio

J.S. Bachin Johannes-passio on kertomus syyllisyydestä ja syyttömyydestä sekä rohkeudesta ja pelosta toimia uskomansa mukaan. Evankeliumin kärsimystarina avautuu Bachin ja tuntemattoman libretistin tulkitsemana barokkisen maalauksellisesti ja hätkähdyttävän sattuvasti. 

Johannes-passion dramaattisesti tehokas rakenne nojaa erityisesti musiikillisen materiaalin yhtenäisyyteen. Keskellä ristin tietä intiimit koraalit tarjoavat pysähdyspaikkoja, joilla kysytään kertomuksen merkitystä tässä hetkessä.

Somnium Ensemblen ja Helsingin Kamariorkesterin (Helsinki Chamber Orchestra) pitkäperjantain esityksen johtaa orkesterin ylikapellimestari James Kahane. Ylen vuoden levy 2019 -palkitulle Somnium Ensemblelle Johannes-passio merkitsee jatkoa syventymiselle vanhaan musiikkiin ja suurteoksiin. Helsinki Chamber Orchestra korostaa työskentelyssään kamarimusiikillisuutta ja orkesterin jäsenten henkilökohtaista luovaa panosta. 

Johannes-passion solistikaartissa voimansa yhdistävät tunnetut ja lupaavat laulutaiteilijat. Yhteistyössä on mukana Eurajoki Bel Canto -festivaali.

Annami Hylkilä, sopraano

Anu Ontronen, altto

Kalle Virtanen, tenori

Aapo Korhonen, tenori (Evankelista)

Niklas Spångberg, basso (Jeesus)

Veikko Vallinoja, basso (Pilatus)

Kapellimestari James Kahane

Somnium Ensemble, valmennus Elisa Huovinen

Helsingin Kamariorkesteri (Helsinki Chamber Orchestra)

Temppeliaukion kirkko

15.4.2022 klo 19

Liput 25/35€ Holvi Shopista, kesto 2 h