Valokuva Live Nation Finland / Mnozil Brass

Jubilee – 30 Years of Mnozil Brass

Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Kulttuuritalo

Mnozil Brassin tarina sai alkunsa Wienissä vuonna 1992, kun seitsemän nuorta vaskipuhaltajaa ja musiikinopiskelijaa osallistui

Mnozil Brassin tarina sai alkunsa Wienissä vuonna 1992, kun seitsemän nuorta vaskipuhaltajaa ja musiikinopiskelijaa osallistui Gasthaus Mnozil -nimisessä ravintolassa säännöllisesti järjestettyjen konserttien sarjaan. Näiden iltojen myötä sai alkunsa musiikkoystävysten kehittelemä konserttikonsepti, joka yhdistelee tyypillistä vaskipuhallinmusiikkia, jazzia, pop-hittejä, oopperaa ja operettia. Tuloksena on ollut huikea menestystarina.

Musiikin rinnalla Mnozil Brassin konserteissa sykkii jatkuvasti itävaltalainen huumori. Vaskimusiikin Monty Pythoniksikin kutsutun Mnozil Brassin esitykset yhdistelevät sanatonta sketsihuumoria ja ohjattua teatterikomediaa siihen malliin, että konserttisaleissa raikuu yleisön hersyvä nauru.

Mnozil Brass esiintyy ympäri maailman yli 100 konsertin vuositahdilla, ja yhtye on vuosien varrella täyttänyt Lontoon Royal Albert Hallin ja maailman kuukuisimpien oopperapyhättöjen kaltaisia konserttisaleja.

Mnozil Brassin briljantti show on tullut tutuksi myös yhtyeen suomalaisfaneille. Vaskiseptetti on takavuosina soittanut kolme loppyynmyytyä konserttia Lieksan Vaskiviikoilla. Keväällä 2023 yhtye esiintyi April Jazz -festivaalilla ja myi Espoon Tapiola-salin täyteen ennätysvauhdissa.
 

Kulttuuritalo

10.11.2024

Ovet 18.00, kesto avoin

Liput alk. 35€ Lippupisteestä