Valokuva Mari Anthoni

Kävelykierros Ruukinrannassa suomeksi

Elfvikintie 4, 02600 Espoo
Villa Elfvikin luontotalo

Gallen-Kalleloiden, Vallgrenien ja Ruokarouvan jalanjäljissä – Kävelykierros Ruukinrannassa suomeksi

Gallen-Kalleloiden, Vallgrenien ja Ruokarouvan jalanjäljissä – Kävelykierros Ruukinrannassa suomeksi

Mari Anthoni tutustuttaa Villa Elfvikistä Tarvaspäähän kulkevan kulttuurireitin kiehtovaan historiaan ja kauneimpiin kohteisiin. 

Kierros johdattaa rauhallisesti kävellen Ruukinrannan upeaan kulttuuriympäristöön ja kiehtovaan historiaan. Villa Elfvikistä Tarvaspäähän kulkevan reitin varrella nautitaan Laajalahden luonnonsuojelualueen merimaisemien rauhasta sekä kauniista vanhoista huviloista pihapiireineen. Tutuiksi tulevat alueella eläneiden värikkäiden taiteilijaperheiden sekä Linnunlaulun lepokodissa hermojaan hoitaneiden traagisten runoilijoiden tarinat.

Kierros kulkee rakastetun kirjailijan Enni Mustosen huippusuosittujen Syrjästäkatsojan tarinoiden maisemissa ja samalla nähdään, missä kirjailijan mukaan sijaitsi Ruokarouva Ida Erikssonin huvila, mistä kulki Kirstin ja Allin koulutie ja Viena Aaltosen huimapäisesti ylittämät kolmen tukin silta ja Tarvontien rakennustyömaa. 

Luonnollisesti nähdään myös niin Ruokarouvan kuin Gallen-Kalleoidenkin iloisten naapureiden Viivi ja Ville Vallgrenin huvilan tontti sekä kuullaan heidän rakkauden ja riemun täytteisestä elämästään. 

 

Villa Elfvikin luontotalo - Gallen-Kallelan museo 

7.7.2024

12.00-14.00

Liput 10€ , ei ennakkoilmoittautumista